FENOMEN MITROVIĆ: Od buntovnika do idola nacije (FOTO GALERIJA)

Autor: VLADIMIR ZOGOVIĆ

Sport

27.09.2022

04:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nakon eksperimentisanja s frizurama i oblačnjem, pljuvanja navijača i kavgadžije, Mitar evoluirao u staloženog momka i legendu srpskog fudbala.

FENOMEN MITROVIĆ: Od buntovnika do idola nacije (FOTO GALERIJA)

Foto: Starsport

Aleksandar Mitrović

Reprezentacija Srbije večeras (20.45, Arena sport premijum 1 i RTS 1) protiv Norveške u Oslu igra odlučujući meč za prvo mesto u Grupi B4 u Ligi nacija, a sve oči uprte su u Aleksandra Mitrovića (28), strelca het-trika u prošlom kolu sa Švedskom (4:1), koji je nakon buntovništva s početaka karijere izrastao u istinskog sportskog heroja nacije o kom pljušte hvalospevi na svakom ćošku.

Davno beše jul 2013, kada je rođeni Smederevac debitovao za nacionalni tim. Danas, skoro deceniju kasnije, postigao je 49 golova na 74 utakmice za Srbiju i postao suvereni lider i rekorder u tom parametru.

Ipak, njegov put bio je isprepletan dečačkim bubicama, zbog kojih je malo ko verovao da će evoluirati u najboljeg strelac u istoriji reprezentacije.

Činjenica je da se u njegovog glavi dogodio zaokret od 180 stepeni pošto se Mitar, osim u brutalnog egzekutora, transformisao u staloženog momka, spremnog i raspoloženog da uvek ispoštuje medije, navijače...

A nije da nije bilo žestokih kritika na njegov račun tokom fudbalskog odrastanja. Njegove frizure u Partizanu privlačile su ogromnu pažnju, skoro kao i golovi koje je postigao, a sam je u jednom intervjuu naglasio da bi verovatno bio kriminalac da nije uspeo s fudbalom. Nije se mnogo promenio ni na startu reprezentativne karijere.

Republika

Foto: Starsport

Februar 2014 - Aleksandar Mitrović

Umesto s frizurama, počeo je da eksperimentiše sa odevanjem i njegova fotografija sa ženskim grudima na majici tokom jednog okupljanja u Staroj Pazovi i dalje je predmet podsmeha.

Ipak, i zbog toga se pokajao, kao i zbog pljuvanja navijača, a nema sumnje da je veliki uticaj na Aleksandrovu psihu i preokret u ponašanju imalo očinstvo, kao i podrška supruge Kristine, s kojom je u međuvremenu dobio dvoje dece.

Republika

Foto: Starsport

Avgust 2015 - Aleksandar Mitrović

Doprinos su dali i brojni treneri, od kojih je najteži zadatak imao Vuk Rašović, koji je Mitroviću prvi dao šansu u Partizanu.

Republika

Foto: Starsport

Vuk Rašović

- Zaokret kod njega dogodio se odavno. On već deset godina igra ozbiljan fudbal. Svuda zabija golova, a u reprezentaciji je postao najbolji strelac. Mislim da je to dovoljno - rekao je Rašović za portal Republika.rs.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 
 

Komentari (0)

Loading