SELEKTOR NEMA DILEMU: Svim silama napadamo Šveđane!

Autor:

Sport

24.09.2022

07:48

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Srpski nacionalni tim očekuju dva odlučujuća susreta u borbi za plasman u elitnu grupu najmlađeg evropskog reprezentativnog takmičenja.

SELEKTOR NEMA DILEMU: Svim silama napadamo Šveđane!

Foto: Tnajug/VLADIMIR SPORCIC

Večeras (subota, 24. septembar) izabranici selektora Dragana Stojkovića dočekuju na stadionu "Rajko Mitić" reprezentaciju Švedske u okviru 5. kola druge divizije UEFA Lige nacija. Eventualnim trijumfom "Orlovi" bi ostali u trci za plasman u elitnu diviziju ovog takmičena, a istovremeno će osluškivati zbivanja sa stadiona "Stožice" u Ljubljani gde snage odmeravaju selekcije Slovenije i Norveške.

Selektor našeg nacionalnog tima, tokom jučerašnje konferencije za medije nije želeo da otkrije u kom sastavu će srpska reprezentacija nastupiti, mada je istakao da nikakvih dilema u vezi sastava tima nema.

 

 

Iako se sastav "Orlova" sigurno neće znati do samog početka susreta, moglo bi se doći do zaključka da će na golu biti Vanja Milinković-Savić koji je zavredio poverenje selektora. Ispred njega, poslednju liniju odbrane činiće trojica centralnih bekova Miloš VeljkovićStrahinja Pavlović i Stefan Mitrović. Po krilima će dejstvovati Darko Lazović i Filip Kostić, dok će mesto u veznom redu zauzeti Saša Lukić, Sergej Milinković-Savić i kapiten Dušan Tadić.

Ono što svakako može predstavljati iznenađenje za protivnika, jeste činjenica da će Srbije u susret ući više nego ofanzivno, pa će u samom špicu napada, zaduženi za golove biti Aleksandar Mitrović i Dušan Vlahović.

Treba napomenuti da je prvi susret ove dve selekcije u okviru ovogodišnje Lige nacija odigran 9. juna, a spski fudbaleri su pogotkom Luke Jovića u nadoknadi prvog poluvremena slavili rezultatom 1:0.

- UEFA Liga nacija, Druga divizija - "grupa 4", 5. kolo:

Srbija : Švedska

Stadion: "Rajko Mitić"

Datum: Subota, 24. septembar

Početak: 20.45 časova

Srbija: V. Milinković-Savić, Veljković, Pavlović, S. Mitrović, Lukić, Lazović, Kostić, S. Milinković-Savić, Tadić, A. Mitrović, Vlahović. Selektor: Dragan Stojković

 

Standings provided by SofaScore

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading