Uvek ću biti u službi tima: Tadić nema dilemu pred duel sa Šveđanima - imao je šta da poruči i deci koja će prisustvovati meču!

Autor:

Sport

23.09.2022

11:27

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Kapiten fudbalske reprezentacije Srbije pred nastavak mečeva u Ligi nacija obratio se javnosti na konferenciji za medije.

Uvek ću biti u službi tima: Tadić nema dilemu pred duel sa Šveđanima - imao je šta da poruči i deci koja će prisustvovati meču!

Foto: Tanjug

Pred susret sa selekcijom Švedske u okviru Lige nacija koji se na našem najvećem stadionu igra u subotu 24. septembra sa početkom od 20.45 časova, kapiten "Orlova" Dušan Tadić je govorio o najaktuelnijim dešavanjima.

 

 

Vezano za predstojeća dva meča kapiten naše nacionalne selekcije je odgovorio:

- Moramo igrati našu igru i pružiti visok nivo fudbala. Najvažnije je da smo svi ovde i da smo srećni zbog toga. Ova dva meča su veoma važna za nas i ne samo u cilju priprema za predstojeće Svetsko prvenstvo, već želimo da sa dve pobede ostvarimo rezultate koje želimo i da učinimo ono što gospodin Dragan Stojković od nas zahteva.

Neizostavno tema bila je Ajaks i kritike koje Tadić prethodnih nedelja doživljava od strane legendi kluba iz Amsterdama usled nešto slabijih partija:

- Kada ste najstariji u ekipi i kapiten ekipe i kada tim stalno pobeđuje, jasno je da to nekim ne odgovara. Samim tim kada ekipi ne ide ja sam taj koji je uvek na udaru. Sve je to normalno. Ja preuzimam odogovornost, ali treba ostati gladan i željan uspeha što je najvažnije.

Novinare je interesovalo i kakvo je mišljenje kapitena "Orlova" vezano za plasman u elitni rang Lige nacija, kao i u vezi žreba za Evropsko prvenstvo koje se igra za dve godine u Nemačkoj:

- Sve je bitno. Pokušaćemo da sve učinimo kako bi slavili u obe utakmice i da budemo u "A diviziji" kako bi igrali sa najboljim reprezentacijama, jer smatram da nam je tamo i mesto. Moramo da budemo maksimalno skoncentrisani, da odigramo onako kako Mister to od nas traži i samim tim će rezultati doći. Predstojeći mečevi su važni i zbog žreba za Evropsko prvenstvo, tako da još jednom ponavljam, sve je važno.

Dušan Tadić je svestan šta se od njega na terenu očekuje:

- Ja sam uvek u službi tima. Zadatak mi je da hranim napadače loptama i puno mi je srce kada tresu oni mreže. Ponavlja, moramo da radimo ono što Mister kaže, da ispunimo sve taktičke zadatke i samim tim sam siguran da će doći i golovi i pobede.

Srpski nacionalni tim psolednji meč pred Mondijal na svom terenu igra bez prisustva publike. Na tribinama će biti samo mališani, a to svakako predstavlja veliku odgovornost i igračima na terenu.

- Deca će biti na terenu i to je dodatan motiv za nas. Oni moraju sa stadiona otići puni utisaka jer će oni sutra biti fudbaleri. Moramo im pružiti partiju koju će pamtiti.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading