PONAŠATE SE KAO STOKA: Nije više mogao da ćuti, hrvatski novinar žestoko udario na navijače zagrebačkog Dinama!

Autor:

Sport

18.09.2022

07:28

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Navijači zagrebačkog Dinama tokom gostovanja u Milanu napravili su više skandala o kojima već danima bruji Evropa.

PONAŠATE SE KAO STOKA: Nije više mogao da ćuti, hrvatski novinar žestoko udario na navijače zagrebačkog Dinama!

Foto: Tanjug/AP

Pre i tokom meča Lige šampiona između Milana i Dinama iz Zagreba, navijači gostujuće ekipe "Bed blu bojsi" isticali su nacističke simbole, a nekolicina njih je zbog posedovanja pirotehničkih sredstava i hladnog oružja uhapšena od strane italijanske policije.

Ovakvi događaji postali su svakodnevica pristalica ovog kluba, pa i ne čudi da je novinar portala "24sata.hr" odlučio da konačno javno podigne glas protiv svih dešavanja. Njegov tekst prenosimo u celosti:

- Isti oni koji se busaju u prsa patriotizmom, ne znaju kakvu sramotu i krivicu osećamo, ne znaju da malo stvari čoveka toliko napuni neprijatnošću kao kad nam se sunarodnici u stranom svetu ponašaju kao stoka. Baš onako kako su se ponašali navijači u “koloni nacizma” - istakao je novinar, a zatim direktno ukazao na najveći problem:

 

 

- Svako sportsko gostovanje, posebno fudbalsko, često sklizne u incident, što je sve samo ne simpatično. Više od 20 godina hrvatskim i evropskim stadionima i dvoranama odjekuju pesme “Za dom spremni!” ili “Ajmo, ustaše!”, više od dve decenije odzvanjaju mrzilački refreni, zore i dana, Jure i Bobana, iznova se pune Jasenovci, prizivaju poglavnici, francetići, luburići i ostali ustaški zločinci. I da stvar bude gora i poražavajuća za naše društvo, taj deo navijanja, kad jedna tribina viče “Za dom!”, a druga uzvraća “Spremni!”, često ima epitet “veličanstvene atmosfere”. Ne, gospodo, ništa tu nije veličanstveno. Osim ludila. Marširati ulicama Milana s visoko podignutom desnicom mogu jedino veličanstveni ludaci. I niko drugi. Kad bi jednom uspeli na dostojanstven i euforičan način da proslave pobedu, onda bi dokazali i pokazali da fudbal može ono što ne može politika. Kamo sreće da dočekamo i doživimo i taj dan - zaključio je razočarani novinar.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading