RFK Grafičar: "Drugi korak" za brži proboj ka Superligi! (FOTO)

Autor:

Sport

12.09.2022

12:16

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

"Grafosi" od danas na raspolaganju imaju najsavremeni sportski centar u ovom delu Evrope za oporavak i rehabilitaciju igrača.

RFK Grafičar: "Drugi korak" za brži proboj ka Superligi! (FOTO)

Foto: RFK Grafičar

Fudbaleri Grafičara

Fudbaleri RFK Grafičar od danas će na raspolaganju imati mogućnost oporavka i unapređenja svojih performansi u jednom od najsavremenijih sportskih centara u ovom delu Evrope!

Objekat na kom mogu da pozavide i najveći timovi Starog kontinenta otvorio je svoja vrata vodećem timu Prve lige Srbije, koji ove godine proslavlja i vredan jubilej, 100-godišnjicu postojanja.

Republika

Foto: RFK Grafičar

Fudbaleri Grafičara na oporavku

Izabranici Marka Neđića će tako moći da koriste usluge vrhunskih stručnjaka i najsavremeniju opremu koja uključuje i hidroblok sa kadama za nordijsko skijanje, hidrauličnim traka, biciklima, saunu koja funkcioniše po principu direktnog zagrevanja tela putem IR zraka, krio saunu gde temperatura može da se spusti do -170 stepeni celzijusa, đakuzi sa podvodnim masažerima.

Pored toga, u centru će fudbaleri da upotrebljavaju vrhunsku mašinu za rehabilitaciju i trening koja koristi NASA tehnologiju diferencijalnog pritiska vazduha. Među raznim inovativnim uređajima sa biomedicinskim senzorima je i digitalno ogledalo koje u stvarnom vremenu prepoznaje do 16 zglobova tela i svaki izveden pokret, izvršavajući seriju testova i motoričke vežbe. 

Republika

Foto: RFK Grafičar

Fudbaleri Grafičara na oporavku

- Grafičar je klub koji želi da prati trendove u modernom fudbalu i trudimo se da našim igračima pružimo i omogućimo uslove kakve imaju najveći klubovi. Svi znamo koliko je za svakog profesionalnog sportistu bitan oporavak. Fudbal je sport visokog ritma i iziskuje maksimalnu fizičku pripremljenost. Tim povodom mi smo uspostavili saradnju sa centrom "Drugi korak" koji poseduje vrhunske stručnjake, ali i najsavremeniju opremu za oporavak igrača. Jako smo im zahvalni na ovoj prilici i uveren sam da će naše partnerstvo biti dugoročno i na obostrano zadovoljstvo - rekao je Balša Terzić, generalni sekretar kluba.

 

 

Pored stručnjaka iz centra "Drugi korak", svaki pokret fudbalera tokom oporavka posle utakmica prati i Slobodan Čikara, kondicioni trener RFK Grafičar.

- Želim da se zahvalim predsedniku našeg kluba Slobodanu Govedarici koji nam je omogućio ovakve uslove. Rehabilitacija i rad u jednom ovakvom centru koji ne postoji u ovom delu Evrope biće nam od velikog značaja. Moći ćemo da iskoristimo sve resurse, od dijagnostike i rehabilitacije, tako i u oporavku naših igrača - istakao je Čikara.

Stefan Đurđević, predsednik sportskog društva "Drugi korak" je preneo da mu je drago što će biti u prilici da pomognu fudbalerima Grafičara u sezoni u kojoj se bore za ulazak u Superligu i slave vek postojanja.

- Za nas je čast i privilegija da sarađujemo sa RFK Grafičar. Cilj nam je da igračima omogućimo svetske standarde, kako u rehabilitaciji, tako i u oporavku, trenažnom procesu, ali i dijagnostikama performansi igrača. Nastojaćemo da povećamo njihovu efikasnost, aspekte oporavka i razvoja njihovih sposobnosti. Nadam se da će naša saradnja da doprinese rezultatima Grafičara na ekipnom nivou, ali i tako isto želimo da igrači napreduju na individualnom planu, da ostanu nepovređeni i da budu spremni za napredak. "Drugi korak" poseduje izvanredne resurse i nadam se dugotrajnoj i bogatoj saradnji - zaključuje Đurđević.

Fudbaleri Grafičara imali su priliku da isprobaju uređaje već posle utakmice sa Trajalom u osmom kolu Prve lige Srbije, koju su dobili 2:0 golovima Jovana Mijatovića. "Grafosi" zauzimaju prvo mesto na tabeli sa 20 osvojenih bodova.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (0)

Loading