POČINJE LIGA ŠAMPIONA: Car Dušan osvaja Pariz!

Autor: Vladimir Zogović

Sport

06.09.2022

04:25

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

A sad - Liga šampiona!

POČINJE LIGA ŠAMPIONA: Car Dušan osvaja Pariz!

Foto: Tanjug/AP

Grupna faza najjačeg svetskog klupskog takmičenja počinje danas i već na startu gledaćemo derbi između PSŽ i Juventusa (21.00, Arena sport premijum 1), čije boje brane srpski reprezentativci Filip Kostić, odnosno prva zvezda "stare dame" Dušan Vlahović.

Osim njih, u okviru današnjeg programa na terenu će se naći još četvorica Srba. Salcburg Strahinje Pavlovića ugostiće Milan, Marko Dmitrović i Nemanja Gudelj Mančester siti (najveći favorit za trofej sa kvotom 4,00), a Mihailo Ristić iz Benfike dočekuje Makabi Haifu, dželata njegovog bivšeg kluba Crvene zvezde u plej-ofu.

Aktuelni šampion Evrope Real Madrid odbranu titule započinje gostovanjem na "Seltik parku" u Glazgovu, a jedini predstavnik regiona - Dinamo iz Zagreba, na svom Maksimiru, takođe večeras, igra s Čelsijem.

Republika

Foto: Tanjug/AP

Fudbaleri Real Madrida

Dueli u grupama A, B, C i D igraju se sutra i dvojica Srba braniće čast našeg fudbala. Dušan Tadić, kapiten Ajaksa i "orlova", odmeriće snage s Rendžersom na "Johan Krojf areni" u Amsterdamu, dok će Marko Grujić i njegov Porto putovati na megdan madridskom Atletiku.

Kalendarska godina u Ligi šampiona počela je preliminarnim rundama kvalifikacija još 21. juna 2022, a biće okončana finalnom utakmicom na Olimpijskom stadionu "Ataturk" 10. juna naredne godine u Istanbulu.

Ukupna vrednost 32 ekipe, koje čine grupnu fazu, iznosi enormnih 13,74 milijarde evra, a najskuplji pojedinac jeste Kilijan Mbape iz redova "svetaca", čija je tržišna vrednost, prema Transfermarktu, procenjena na 160.000.000 evra.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading