Petrić ponosan na Belića: Čestitam tom momku - Kristijan je demantovao sve kritičare!

Autor:

Sport

31.08.2022

20:15

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Fudbaleri Partizana odigrali su nerešeno 1:1 sa Crvenom zvezdom u okviru 168. Večitog derbija.

Petrić ponosan na Belića: Čestitam tom momku - Kristijan je demantovao sve kritičare!

Foto: Starsport

Odmah po završetku utakmice Petrić je izneo svoje impresije.

Pohvalio je svoje igrače, kao i Kristijana Belića na koga je bio ponosan, rekavši da je sjajno odradio ulogu bonusa:

Republika

Foto: Starsport

Kristijan Belić u duelu sa Gelorom Kangom

Iako su "grobari" napali ovog momka pre početka meča, Belić je svojom borbom demantovao sve kritičare, a od Petrića napravio "Fleš Gordona", malo šale nije na odmet:

- Rekao sam momcima da daju sve od sebe, a oni su dali voiše od 100 posto. Žargonski rečeno, onako uličarski, pocepali smo se! Nisam zadovoljan remije, bili smo bliži pobedi. Bili smo nervozni na početku, pravili smo jeftine greške, ali je kasnije sve došlo na svoje mesto. Pohvalio bih i Belića koji je bio bonus. Kao i sve novajlije. Ne sviđa mi se priča oko suđenja, moramo biti ponosni i u pobedi i porazu. U drugom delu smo bili svežiji, ne znam zašto je Zvezda stala. Pritisli smo ih kako treba, iako smo se uplašili na startu- rekao je Petrić za "TV Arena sport".

On je nastavio sa rečima šta je moglo da bude bolje kod njegovih pulena.

- Pa sve kad se sabere, žao mi je što nismo dobili. Pobedom bi napravili stepen vrlo bitan u svlačionici, steklo bi se samopouzdanje, ali mislim da ovom utakmicom izlazimo na neki put koji će krasiti Partizan do kraja sezone. Rekao sam im da ne budu nervozni kao prvih 20 minuta, da budemo bliži kod druge lopte i da igramo onako kako smo se dogovorili pre dva-tri dana. Mogli smo da budemo mirniji u pasu, da smo to bili, mogli smo da izađemo opasnije ka golu Zvezde.

Petrić je imao jednu konverzaciju sa sudijom Mitićem po završetku prvog poluvremena.

- Samo sam ga pitao kod faula Rodića na centru da li ga je povukao i da li je mogao da dobije žuti karton. To je čista priča, da mi objasni ono što je on video i da ja budem siguran u ono moje mišljenje.

Republika

Foto: Starsport

Gordan Petrić i Miloš Milojević

Strateg je objasnio igru Natha i Dijabatea, dve udarne igle crno-belih.

- Verovatno ljudi znaju da sam totalno iskren, neću da pričam igračima jedno, a novinarima drugo. Mislim da Dijabate ima kvalitet, a u pojedinim situacijama se malo više igra fudbala nego što je potrebno. U dve tri situacije je bio konkretan. Izuzetno talentovano dete, tek je došao, ovo je za njega nešto novo, ali će morati da bude konkretniji. Rikardo nosi dosta tereta, tu su dva Zvezdina štopera koji su dobri igrači, reprezentativci, dosta je on tu nosio nekog tereta i bilo mu je teško da bude kvalitetniji nego u prošlim utakmicima. Ulaskom Baždara i Vanje, moći ćemo da ga odmorimo, jer već dve godine igra maksimalno.

Rikardo je imao veliku priliku koju nije iskoristio za preokret.

- Ne sećam se ja prethodnih derbija, to sam zaboravio, gledao sam kao vi. Nisam obraćao pažnju da li ima problema u derbijima. Isto su pričali i za Natha, ali je on pokazao da je vrhunski igrač koji ima nešto što drugi nemaju i videćemo sve to kako ćemo da komponujemo. Ja mogu da vam slikovito objasnim - igrao sam u jednom klubu koji je Partizanu i Zvezdi. Rendžer i Seltik, tamo je trka do poslednjeg kola. Tamo kada se pobedi u derbiju, u nekom procentu si već uzeo titulu. Ne verujem da je titula otišla kod Zvezde, bitno mi je da igrači svakog dana sve više i više napreduju.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading