NEZABELEŽENO U ISTORIJI VEČITIH DERBIJA: Podatak od kojeg se Grobarima diže kosa na glavi! (FOTO GALERIJA)

Autor:

Sport

30.08.2022

12:57

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Svetkovina srpskog fudbala na programu je u sredu 31. avgusta.

NEZABELEŽENO U ISTORIJI VEČITIH DERBIJA: Podatak od kojeg se Grobarima diže kosa na glavi! (FOTO GALERIJA)

Foto: Starsport

Detalj sa 167. Večitog derbija

Na stadionu u Humskoj odigraće se 168. Večiti derbi kojeg prate nekoliko zanimljivih informacija.

Na obe klupe naći će se treneri koji do sada nisu imali prilike da iz te uloge posmatraju duel crno i crveno-belih, a istovremeno ne pamti se u istoriji da je novčana vrednost klubova išla toliko u prilog jednom od članova Večitih rivala.

Gordan Petrić i Miloš Milojević po prvi put u svojim trenerskim karijerama imaće priliku da odaberu učesnike svetkovine srpskog fudbala, ali ono što posebno bode oči svim ljubiteljima sporta, jeste podatak renomiranog portala "Transfermarkt.com"

Naime, vrednost aktuelnog tima crveno-belih za gotovo 20 miliona evra je veća u odnosu na vrednost Partizana. Crvena zvezda se može pohvaliti da njen aktuelni roster vredi 55,35 miliona evra, dok je vrednost pulena trenera Gordana Petrića procenjena na 35,71 milion evropskih novčanica.

 

Kada je reč o vrednostima pojedinačnih igrača, Crvena zvezda ima četiri igrača čija vrednost iznosi, ili prelazi 5.000.000. Najveću tržišnu vrednost ima Mirko Ivanić koji je procenjuje na osam miliona evra, dok su po vrednosti Aleksandra Dragovića, Aleksandra Kataija i Strahinje Erakovića procenjene na tri miliona manje.

Kada je reč o klubu iz Humske, listu pet najvrednijih fudbalera predvodi Rikardo Gomeš sa četiri miliona evra, a slede Igor Vujačić (3 mil.), Nemanja Jović (3 mil.), Fuseni Dijabate (2,7 mil.) i Siniša Saničanin (2,5 mil.).

Možda i podatak za nevericu. Ukoliko bi Crvena zvezda ovoga momenta prodala svoja četiri fudbalera sa najvećom vrednošću, od tog novca bi mogla da dovede čak 11 najskupljih fudbalera Večitog rivala.

Ipak, novac ne igra...

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading