MILOJEVIĆ vs STANKOVIĆ: Pečat novog trenera je već vidljiv! (FOTO GALERIJA, VIDEO)

Autor:

Sport

28.08.2022

12:17

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Promene se tek očekuju...

MILOJEVIĆ vs STANKOVIĆ: Pečat novog trenera je već vidljiv! (FOTO GALERIJA, VIDEO)

Foto: Starsport

U okviru 8. kola Mozzart Bet Superlige Srbije fudbaleri Crvene zvezde su na stadionu „Rajko Mitić“ savladali ekipu Javor-Matisa rezultatom 4:1, a meč je svakako protekao u senci debija novog trenera na klupi aktuelnog šampiona Srbije, Miloša Milojevića.

Odlazak Dejana Stankovića šokirao je milionsku armiju pristalica crveno-belih, a novi trener preuzeo je rukovdeću palicu svega 24 sata pred odigravanje navedenog susreta. I pored činjenice da nije imao vremena ni da se upozna sa kompletnim rosterom, interesantno je sagledati u čemu se to Milojevićeva Zvezda razlikuje od one koju je tri godine gradio Dejan Stanković.

Više nego očekivano, ako se uzme u obzir da je Crvena zvezda četiri dana pre prvenstvenog meča imala veliko kako fizičko, tako i emotivno pražnjenje tokom susreta sa izraelskim Makabijem iz Haife, novi trener se odlučio da „promeša karte“ i da na ovom susretu ukaže priliku i igračima koji u dosadašnjem toku sezone i nisu imali priliku da se dokažu.

Kada je reč o samom sistemu igre, on se nije mnogo menjao, s tim da se u ekipi, što do sada nije bila praksa u domaćim okvirima, našao Seku Sanogo na poziciji zadnjeg veznog igrača, što je omogućilo Zvezdinom udarnom dvojcu Geloru Kangi i Kingsu Kangvi da se u potpunosti posveti kreiranju napadačkih akcija.

 

Po prvi put u crveno-belom dresu na travnatom tepihu pojavio se i Irakli Azarov. Gruzin koji je na „Marakanu“ stigao kao fudbaler koji će biti rezervna opcija na poziciji levog beka, nije pružio ono što ga je i dovelo na „Marakanu“, ali je svakako pokazao da se na njega može računati. Treba istaći i da će nekadašnji fudbaler Dinama iz Batumija zapamtiti svoj debi u crveno-belom dresu, s obzirom da je u finišu prvog poluvremena nakon duela sa jednim fudbalerom gostujuće ekipe ostao da leži na travi i dugo mu je ukazivana pomoć.

Primetno je bilo da se Miloš Milojević odlučio i da defanzivce Marka Gobeljića i Strahinju Erakovića, nakon nekolicine mečeva u kojima su igrali na različitim pozicijama, vrati na njihova primarna mesta što je i uticalo na njihovu igru.

Milojević se odlučio i da u samom špicu napada poverenje pokloni već po malo zaboravljenom Ohiju Omoižuanfu koji je dobijeno poverenje opravdao pogotkom kojim je „otključana brava“ ivanjičke ekipe, a bio je i konstantna pretnja po gol golmana Aleksandra Vulića. Treba napomenuti i da se često „otvarao“ po krilima praveći prostora igračima iz drugog plana da ugroze gol protivnika. Međutim, usled nedostatka mečeva na startu sezone vidljiv je i nedostatak snage, ali ono što raduje jeste reakcija nakon postignutog pogotka koja je pokazala koliku želju ima Norvežanin da dokaže i pokaže da nije zaboravio da igra fudbal.

Ne sme se izostaviti i činjenica da je u finišu susreta Miloš Milojević poverenje ukazao i Veljku Nikoliću koji se nedavno oporavio od teške povrede meniskusa zbog koje je gotovo punih sedam meseci bio van terena. Nekadašnji neizostavni član startne postave crveno-belih razantnim udarcem sa distance i golom za TV špice pokazao je da nije zaboravio da igra fudbal.

 

 

O „novij Zvezdi“ i svemu što je viđeno na stadionu „Rajko Mitić“ svoje viđenje za „Republika.rs“ izneo je nekadašnji napadač crveno-belih i ljubimac Zvezdinih navijača Dragan Mićić:

- Svidela mi se igra Zvezde i promene koje je uveo novi trener. Vidi se da dobro poznaje ekipu jer je bio pomoćnik Dejanu Stankoviću – započeo je svoje izlaganje Dragan Mićić i nastavio:

- Mnogi komentarišu postavu koju je izveo na teren, ali je to učinjeno planski i za to od mene ima veliki plus. Razigravao je igrače koji su dugo bili na klupi. Tu prevashodno mislim na Ohija koji je ukazano poverenje vratio golom, a takođe su odlični bili i Eraković i Gobeljić koje je novi trener vratio na njihove pozicije. Sve učinjeno je dobro jer je odmarao neke igrače pred Večiti derbi.

Na kraju je pedesettrogodišnji trener istakao i kakva su mu očekivanja od aktuelnog sastava Crvene zvezde:

- Verujem da će Zvezda i sa ovim trenerom ostati glavni favorit u domaćem prvenstvu, ali i da će u Ligi Evrope biti konkurentna.

Prvo veliko iskušenje na klupi srpskog šampiona, trener Miloš Milojević imaće već u sredu 31. avgusta kad je na programu 168. duel crveno i crno-belih koji se igra na stadionu u Humskoj ulici, a Crvena zvezda u ovaj susret ulazi sa značajnom bodovnom prednošću u odnosu na Večitog rivala.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (2)

Loading
Željko

28.08.2022 12:30

Kakav pečat? Rezultati su važni.

Mirko

29.08.2022 10:21

Dejan je broj JEDAN.