PAKLENO PRED ZVEZDU: Trabzon potpisao vezistu iz Premijer lige (VIDEO/FOTO)

Autor:

Sport

27.08.2022

06:51

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Prvak Turske dogovorio jednogodišnju pozajmicu Afrikanca.

PAKLENO PRED ZVEZDU: Trabzon potpisao vezistu iz Premijer lige (VIDEO/FOTO)

Foto: Tanjug/AP

Fudbaleri Trabzona

Fudbaleri Crvene zvezde igraće u H grupi Lige Evrope ove sezone, a rivali su Monako, Ferencvaroš, šampion Mađarske i Trabzon, prvak Turske.

Upravo je poslednje pomenuti klub koji je osvojio titulu u domaćem prvenstvu posle 36 godina doveo pojačanje iz Premijer lige pred mečeve sa crveno-belima.

Republika

Foto: Tanjug/AP

Fudbaleri Trabzona

U pitanju je Žan Filip Gbaman (26), iz Evertona koji dolazi u grad kraj Crnog mora na jednogodišnju pozajmicu.

Vezista se proslavio u nemačkom Majncu, a leta 2019. prešao je na Gudison park u transferu vrednom 25.000.000 evra.

Republika

Foto: Tanjug/AP

Žan Filip Gbaman (desno)

Reprezentativac Obale Slonovače nije imao uspešnu epizodu u plavom delu Liverpula pošto je prvo više od pola godine imao problema sa zadnjom ložom, a potom je usledilo pucanje Ahilove tetive.

Rehabilitovao se na kaljenju u CSKA iz Moskve, pošto je u Rusiji od februara do maja upisao 13 nastupa i po dva pogotka i asistencije.

 

 

Kako prenose turski mediji, Trabzon neće platiti ništa za pozajmicu, ali je preuzeo na sebe punu platu od preko 3.500.000 evra bruto na godišnjem nivou.

Šampion Turske u svojim redovima ima veterana poput Mareka Hamšika, a tokom letnjeg prelaznog roka pojačali su se dolaskom Egipćanina Trezegea iz Aston Vile, kao i štopera iz Španije Marka Batru, osvajača 13 trofeja (dve Lige šampiona) sa Barselonom.

Republika

Foto: Tanjug/AP

Mark Bartra (u zeleno-belom dresu)

Novi članovi ekipe koju vodi Abdulah Avči su postali i poznata imena poput makedonskog veziste Enisa Bardija, štopera Stefana Densvila i Jensa Striger Larsena, desnog beka iz Udineza.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading