MI SMO IZ HAIFE I DOLAZIMO U MIRU: Republika s navijačima Makabija na ulicama Beograda (FOTO)

Autor: VLADIMIR ZOGOVIĆ

Sport

23.08.2022

15:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nismo incidenti, barem nije većina nas. Nema razloga jer u Srbiji nismo doživeli nikakvu neprijatnost i problem, kaže Hari.

MI SMO IZ HAIFE I  DOLAZIMO U MIRU: Republika s navijačima Makabija na ulicama Beograda (FOTO)

Foto: ST/Nemanja Pančić

Navijači Makabija u Beogradu

Oko 1.200 navijača Makabija iz Haife biće prisutno na revanšu s Crvenom zvezdom u plej-ofu za plasman u Ligu šampiona, a uoči utakmice na Marakani reporteri portala Republika.rs razgovarali su s nekim od njih.

Većina fanova iz Izraela bila je raspoložena za priču, navodeći da su u Beograd došli prijateljski nastrojeni i da ne žele probleme, međutim, bilo je i pojedinaca koji su, očigledno, još od popodnevnih časova utapali žeđ, za njih, jeftinim beogradskim pivom.

Republika

Foto: ST/Nemanja Pančić

Navijač Makabija u Beogradu

No, prvo nalećemo na grupu starijih pristalica Makabija. "Gde je Skadarlija, boemska četvrt", upitao je Heri, koji, bez dileme, gazi sedmu deceniju.

- Nismo očekivali da je Beograd ovako lep grad. Super se provodimo iako smo ovde tek nekoliko sati. Svi su ljubazni i s nestrpljenjem očekujemo da isprobamo vaše gastronomske specijalitete.

Republika

Foto: ST/Nemanja Pančić

Zadnja strana duksa navijača Makabija iz Haife

Retko koji Izraelac imao je klupsko obeležje pošto je to bila preporuka njihove ambasade u Srbiji, a uglavnom su priželjkivali nerešen rezultat.

- Nismo imali nikakve probleme i neprijatnost u Srbiji. Zapravo, dolazimo u miru i nismo incidenti, barem nije većina nas. Srpski štoper Bogdan Planić je naš idol, obožavamo ga. Došlo je nas oko 1.200, a bilo bi nas još više da nismo imali problem s letom - kaže miroljubivi Majkl.

Republika

Foto: ST/Nemanja Pančić

Prednja strana duksa navijača Makabija iz Haife

Ipak, bilo je i ratobornijih navijača Makabija, koji su, kako kažu, spremni na sve i ne boje se delija. Zanimalo ih je kakvo je mišljenje srpskih medija i javnosti o njima, ali uprkos molbama, nisu želeli pred objektiv naše kamere.

- Ja sam ultras, ne želim da se fotografišem, to nije prema našim načelima. Ono što mogu da kažem jeste da ćemo napraviti spektakl na Zvezdinom stadionu. Da li se pribojavamo da će nas napasti? Ne znam, ali smo spremni na sve. Pivo je super, a devojke prelepe - rekao je anonimni navijač.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading