KRITIKE UPUĆENE NA RAČUN IVANIĆA I KATAIJA: Iskusni stručnjak zna razloge poraza - jedna stvar je nedostajala Zvezdi kako bi ostvarila bolji rezultat!

Autor:

Sport

18.08.2022

08:41

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Fudbaleri Crvene zvezde poraženi su u prvom susretu plej-ofa za plasman u grupnu fazu Lige šampiona.

KRITIKE UPUĆENE NA RAČUN IVANIĆA I KATAIJA: Iskusni stručnjak zna razloge poraza - jedna stvar je nedostajala Zvezdi kako bi ostvarila bolji rezultat!

Foto: Starsport

Aleksandar Katai i Mirko Ivanić

Nakon ostvarenog rezultata 2:3 u Haifi, dešavanja na terenu analizirao je Ranko Stojić poznati fudbalski menadžer:

- Jako je važno da imate na ovom nivou obezbeđen centralni deo terena, da tu imate kontrolu. Međutim, ovde je problem bio što imaju dva izuzetna beka ofanzivnih karakteristika. Katai je imao problem kada je Ivanić popunio levo, nije mogao da prati Sandgrena i istrošio se. Nije bio na svom nivou. Šteta je što Zvezda nije realizovala transfer pravog zadnjeg veznog pred ovaj dvomeč, videlo se koliko on nedostaje. Prostor ispred odbrane ne pokrivaju i to se najbolje videlo kod trećeg gola kada Makabi iz dva pasa dolazi do 16 metara, a Kangva je na 7-8 metara ispred. Morao je tu biti zadnji vezni koji ulazi u blok, štoperi su suviše daleko i ne mogu da stignu.

 

Izneo je Ranko Stojić i kritike na račun onoga što su Aleksandar Katai i Mirko Ivanić pružili na terenu:

- Nadam se da će Zvezda realizovati transfer Edmunda Ada iz Šerifa i tada će se Katai i Ivanić boriti za jedno mesto u timu. Slični su. Ako igrate u sredini, morate biti agresivni, da uzimate loptu, morate biti opasni ofanzivno, ali i da pokrivate protivničke bekove. Ja se nadam da će Katai i Ivanić podići nivo fizičke forme, ali kako stvari stoje, njih dvojica će se boriti za jedno mesto, levog napadača.

Pad u Zvezdinoj igri početkom drugog poluvremena uočio je i istaknuti fudbalski radnik:

- Nisu ušli u drugo poluvreme onako kakav je bio kraj prvog. Nije to psihološki, već možda i taktički. Pre svega, odbrana je od sredine prvog poluvremena počinjala od napadača, koji su bili agresivni, a to su prestali da budu. Usled toga je trpela sredina terena, izgubili su par duela... Nije to kritika, svako gubi duele, ali Ivanić je prelako izgubio duel kod trećeg gola. To je duel 'jedan na jedan', to mora biti čvršće, sa mnogo više odlučnosti. Dešava se to - istakao je Ranko Stojić u razgovoru za TV Arena sport.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading