NADAM SE KAKVOM - TAKVOM REŠENJU: Vučić na sastanku sa Boreljom i Lajčakom

Autor:

Vesti

18.08.2022

08:55

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas u Briselu sa visokim predstavnikom EU za spoljnu politiku i bezbednost Žozepom Boreljom i specijalnim predstavnikom EU za dijalog Miroslavom Lajčakom.

NADAM SE KAKVOM - TAKVOM REŠENJU: Vučić na sastanku sa Boreljom i Lajčakom

Foto: Instagram printscreen

- Početak razgovora o suštinskim problemima na Kosovu i Metohiji. Nadam se kakvom-takvom rešenju, iako u to uopšte ne verujem - napisao je Aleksandar Vučić na svom zvaničnom Instagram nalogu, uoči sastanka sa Boreljom i Lajčakom, u okviru nastavka dijaloga Beograda i Prištine.

Sa predsednikom u dijalogu u Briselu učestvuje i direktor Kancelarije za KiM Petar Petković.

Prethodno, Borelj i Lajčak su razgovarali sa premijerom privremenih institucija u Prištini Aljbinom Kurtijem, a nakon njihovog sastanka sa Vučićem trebalo bi, kako je planirano, da usledi zajednički sastanak.

Predsednik Vučić je juče rekao da će današnji razgovori biti teški, jer nema saglasnosti sa Prištinom gotovo ni po jednom pitanju, ali da će Srbija drži međunarodnog javnog prava, povelje UN, Rezolucije UN i Briselskog sporazuma.

Vučić je juče razgovarao i sa generalnim sekretarom NATO Jenskom Stoltenbergom, kao i sa specijalnim predstavnikom SAD za Zapadni Balkan Gabrijelom Eskobarom.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading