SRBI UŠLI U VEČNOST: Istorijsko prvo kolo u Seriji A! (VIDEO)

Autor:

Sport

16.08.2022

09:20

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Neverovatan podatak na startu nove sezone italijanskog šampionata.

SRBI UŠLI U VEČNOST: Istorijsko prvo kolo u Seriji A! (VIDEO)

Foto: Tanjug/AP, Profimedia

Dušan Vlahović, Darko Lazović i Sergej Milinković-Savić

Završeno je prvo kolo italijanske Serije A i može se reći bez iznenađenje. Pobede su ostvarili aktuelni branilac titule Milan, zatim favoriti za tron Inter i Juventus, kao i ekipe poput Rome i Napolija.

Svo klubovi koji su prošlu sezonu završili među osam najboljih osvojili su tri boda.

Zanimljivo da je prvo kolo u ovoj sezoni 2022/23 ušlo u istoriju pošto nijedna utakmica nije završena podelom bodova, odnosno nerešenim rezultatom.

To se dogodilo prvi put još od sezone 1971/72, a tek četvri put u istoriji - Prvo je viđeno 1933/1934 i sezona posle te.

Ovakvom rezultatu doprineli su i srpski fudbaleri pošto je Sergej Milinković-Savić bio asistent u trijumfu Lacija nad Bolonjom (2:1), Luka Jović je bio precizan za Fiorentinu protiv Kremonezea (3:2).

Ipak, najbolji utisak ostavio je Dušan Vlahović sa dva gola za Juventus na meču sa Sasuolom (3:0), i time se upisao u istoriji naših igrača na Apeninima, a više o tome pročitajte OVDE.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading