SVI POKAZATELJI SU TU: Zvezda je USPEŠNIJA od Liverpula, Atletika, PSŽ-a!

Autor:

Sport

08.08.2022

12:03

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Statistika u sportu je izuzetno zanimljiva kategorija.

SVI POKAZATELJI SU TU: Zvezda je USPEŠNIJA od Liverpula, Atletika, PSŽ-a!

Foto: Starsport

Ohi sa saigračima iz Crvene zvezde

Igra brojki, kako bi mnogi statistiku nazvali, daje podatke koji između ostalog mogu opisati i istoriju fudbalske igre.

Ukoliko u obzir uzmemo ostvarene rezultate fudbalskih klubova širom Evrope od sezone 1955/56 kada je prvo međunarodno klupsko takmičenje ustanovljeno, dolazimo do podataka koji će za mnoge predstavljati svojevrsno iznenađenje, a koje su svetu prezentovali specijalizovani statističari iz Švajcarske.

Naime, Fudbalski klub Crvena zvezda, aktuelni srpski šampion i osvajač tadašnjeg Kupa evropskih šampiona iz 1991. godine, zauzima visoku 14. poziciju na istorijskoj listi najuspešnijih evropskih fudbalskih klubova.

Sasvim očekivano, lidersku poziciju među odabranima zauzima madridski Real koji je čak 14. puta uspevao da se popne na krov Evrope, a slede ga Barselona, Benfika, minhenski Bajern, Juventus, Ajaks, Mančester junajted, Porto, Dinamo iz Kijeva, dok listu TOP 10 evropskih klubova zaključuje škotski Rendžers.

Uvidom u statističke podatke uočava se da je ekipa Crvene zvezde bolje plasirana od Liverpula, madridskog Atletika, Arsenala, Rome, PSŽ-a...

Pored Crvene zvezde, beogradski Partizan se takođe može pohvaliti učešćem na listi odabranih klubova. Crno-beli, finalisti elitnog evropskog takmičenja iz 1966. godine zauzimaju 40. poziciju na prestižnoj listi.

Kada je reč o klubovima sa prostora nekadašnje Jugoslavije, pored beogradskih Večitih rivala, na listi najboljih 100 klubova Evrope svoje mesto su zauzeli još i zagrabački Dinamo (19.) i Hajduk iz Splita (51.).

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading