ZBOG TVITA JOJ SE SVI SMEJU! Kineska portparolka napravila haos na mrežama: "Tajvan je definitivno deo Japana"! (FOTO)

Autor:

Svet

08.08.2022

11:39

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Zbog ove objave portparolke kineskog Ministarstva spoljnih poslova se svi smeju!

ZBOG TVITA JOJ SE SVI SMEJU! Kineska portparolka napravila haos na mrežama: "Tajvan je definitivno deo Japana"! (FOTO)

Foto: Tanjug/AP, Twitter/SpokespersonCHN

Portparolka kineskog Ministarstva spoljnih poslova postala je predmet podsmeha na društvenim mrežama zbog Tvita u kojem opravdava pripadnost Tajvana Kini, navodeći broj kineskih restorana na ostrvu.

- Baidu Maps, jedna od glavnih aplikacija za mape u Kini, pokazuje da u Tajpeju postoji 38 restorana koji nude kuhinju iz kineske provincije Šandong i 67 restorana koji nude specijalitete iz provincije Šansi - napisala je Hua Čunjin u nedelju na Tviteru, društvenoj mreži blokiranoj u Kini.

 

 

- Ukusni pupoljci ne lažu. Tajvan je oduvek bio deo Kine. Davno izgubljeno dete će se na kraju vratiti kući - napisala je ona. Kina smatra Tajvan, ostrvo sa oko 23 miliona stanovnika, jednom od svojih provincija koja bi u dogledno vreme trebalo da se ponovo ujedini sa ostatkom kopna. Među mnogim stranim korisnicima interneta, svađa portparolke Hu izazvala je salve smeha i duhovite komentare.

Foto: Tanjug/AP

Hua Čunjin

- U Tajpeju postoji preko 100 ramen (japanska supa sa rezancima), tako da je Tajvan definitivno deo Japana - šaljivo je prokomentarisao jedan od njih na Tviteru. "Gugl mape pokazuju da u Pekingu postoji 17 Mekdonaldsa, 18 KFC, 19 Burger Kinga i 19 Starbaksa. Ukusni pupoljci ne lažu. Kina je oduvek bila deo Amerike", pišu drugi

Hua Čunjin, poznata po svojim često oštrim i ne uvek diplomatskim izjavama, veoma je aktivna na Tviteru.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading