HRABRA IZJAVA: Imamo kvalitet da napravimo iznenađenje u Holandiji!

Autor:

Sport

04.08.2022

21:20

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ne predaje se.

HRABRA IZJAVA: Imamo kvalitet da napravimo iznenađenje u Holandiji!

Foto: Starsport

Fudbaleri Čukaričkog poraženi su na stadionu Partizana rezultatom 3:1 od Tventea u prvom meču 3. kola kvalifikacija za Ligu konferencija.

Ipak, i pored poraza trener Brđana Dušan Kerkez veruje da njegov tim u revanšu može do podviga.

- Znali smo sa kakvom ekipom igramo, ali mislim da smo ih u prvom poluvremenu previše respektovali. Golovi koje smo primili su samo pitanje manja koncentracije. Čestitam Tventeu na zasluženoj pobedi. Ovo su utakmice iz kojih se uči. Utakmica je pokazala naša dva lica. I dalje verujem da imamo kvalitet da probamo da napravimo iznenađenje i nadam se da ćemo davati golove iz šanse koje stvorimo. Šanse se ne broje već samo golovi.

Čukarički je bolje zaigrao u drugom delu nakon tri izmene i ulaska Ovusua, Lučića i Adžića. Postavlja se pitanje šta bi se dogodilo da se Kerkez još u prvom poluvremenu odlučio za takav ili sličan potez.

Republika

Foto: Starsport

Detalj sa meča u Humskoj 1

Imali smo plan. A planovi nekad prođu, a nekada ne prođu. Trebalo je da neki igrači uradi pojedine stvari u prvom, da bi drugi igrači odradili svoj posao u drugom poluvremenu. Znali smo koji kvalitet poseduju Adžić, Ovusu i Lučić i šta mogu da donesu. Adžić je skoro izašao iz povrede, Ovusu nije još u punom takmičarskom ritumu. Jedino što mogu da zamerim mojim igračima što su respektovali rivala. Ponosan sam na njih što smo pristupom u drugom delu pokazali da možemo da napravimo nešto dobro ove sezone.

Sa druge strane, trener Tventea Ron Jans imao je dosta više razloga za zadovoljstvo.

Najvažnija stvar u fudbalu je rezultat. A kada pobedite na strani 3:1, to je odlična stvar za nas. Prvo poluvreme je proteklo onako kao smo želeli, stvarali smo šanse, postizali golove. U drugom je bilo drugačije zbog promena koje je napravio Čukarički. Posebno nakon gola Kovača. Nisu stvorili mnogo šansi, ali su bili opasni. U poslednjih 20 minuta se videlo da su oni već odigrali nekoliko takmičarskih utakmica, dok mi počinjemo prvenstvo u nedelju - rekao je Jans i dodao:

- Razmišljam o NEC-u sa kojim igramo za vikend na otvaranju Eredivizije. Nadam se da ćemo protiv Fiorentine igrati u budućnosti. Za sada imamo jako velike šanse, ali treba još jednom da pobedimo Čukarički. Najbitnija utakmica u fudbalu je ona sledeća, a to nije Fiorentina, već NEC.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading