HUMANA AKCIJA PRVAKA SRBIJE: Daj krv i BESPLATNO na Zvezda - Pjunik!

Autor:

Sport

31.07.2022

12:04

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Crveno-beli pripremili ulaznice za donatore krvi.

HUMANA AKCIJA PRVAKA SRBIJE: Daj krv i BESPLATNO na Zvezda - Pjunik!

Foto: Starsport

Ponovo najbolji - igrači Zvezde slave odbranu titule

Fudbalski klub Crvena zvezda saopštio je da će akcija dobrovoljnog davanja krvi - "crveno-bela krv", biti održana u ponedeljak i u utorak 1. i 2. avgusta, od 10 do 18 časova u Medija centru stadiona "Rajko Mitić", ali i širom Srbije i Republike Srpske.

U saopštenju se navodi da će svi oni koji dobrovoljno daju krv dobiti ulaznicu za prvu utakmicu 3. kola kvalifikacija za Ligu šampiona između Crvene zvezde i Pjunika, koja je na programu u sredu od 20 časova i 45 minuta.

U prethodnoj akciji koja je održana u maju, skupili smo 509 jedinica krvi i još jednom pokazali da imamo veliko zvezdaško i humano srce. Ipak, sigurni smo da će se zvezdaši ovog puta odazvati u još većem broju i na taj način obeležiti mali jubilej ove akcije, s obzirom da je 25. put kako se održava. Svi oni koji na delu pokažu humanost, kao vid nagrade, dobiće ulaznicu i za prvu evropsku utakmicu Crvene zvezde ove sezone. Akcija ce se i ovog puta osim na našem stadionu održati još i u Nišu, kao i u devet gradova u Republici Srpskoj. Prvog avgusta će akcija biti održana u Prijedoru, Gradiški, Banjaluci, Bijeljini, Trebinju, Nevesinju, Zvorniku, Foči i Doboju, a dan kasnije i u Nišu - navodi se u saopštenju Crvene zvezde.

 

 

Ova akcija se sprovodi u saradnji sa Institutom za transfuziju krvi Srbije.

- Biće još jedna prilika da pomognemo onima kojima je to potrebno, a zvezdaši oduvek pokazuju da imaju veliko srce. Krv mogu da daju sve osobe uzrasta od 18 do 65 godina. Potrebno je da budu zdrave, naspavane, da obeduju pre davanja krvi i da ne budu pod dejstvom alkohola ili nekih drugih opijata. Interval izmedu davanja krvi treba da bude tri meseca za osobe muškog, odnosno četiri za osobe ženskog pola -  dodaje se u saopštenju Crvene zvezde.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading