Daljina dim i prašina: Zvezdi i Partizanu neće biti lako s Jermenima i Kipranima!

Autor: Vladimir ZOGOVIĆ

Sport

27.07.2022

19:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Crveno-beli na revanš Pjuniku lete šest sati, dok Nenad Tomović iz Larnake raportira da "valjak" očekuje tropska vrelina u prvom meču.

Daljina dim i prašina: Zvezdi i Partizanu neće biti lako s Jermenima i Kipranima!

Foto: Starsport

Detalj sa 167. Večitog derbija

Crvena zvezda i Partizan dobili su rivale po meri u trećem kolu evrokupova. Međutim, možda i najteže prepreke u nastojanjima da se domognu plej-ofa za plasmanu u Ligu šampiona, odnosno Lige Evrope, vrebaju oko samih dešavanja na fudbalskom terenu.

Naime, crveno-beli će u revanšu 9. avgusta gostovati Pjuniku u Jerevanu, koji je od Beograda udaljen 2.700 kilometara, odnosno 2.030 vazdušnom linijom. Za takvo putešestvije avionom je potrebno više od šest časova, što bi Kataiju i drugovima moglo da napravi određene probleme. Ipak, ukoliko u prvoj utakmici naredne srede zablistaju na Marakani i, kao što se veruje, budu ubedljivi protiv Jermena, pomenute okolnosti lako mogu pasti u drugi plan. Ne treba zanemariti ni činjenicu da je Pjunik u prethodne dve runde eliminisao Dudelanž, kao i favorizovani rumunski Kluž, ali su u njihovom taboru svesni s kim ukrštaju koplja u trećoj rundi.

PRVI MEČ PRESUDAN

- Nikad nijedan tim iz Jermenije nije prošao ni u drugo kolo kvalifikacija za Ligu šampiona, a kamoli treće. Ovo je istorijski uspeh. Idemo sad u Beograd na megdan Crvenoj zvezdi, a u timu ima dosta nas Balkanaca i dobro znamo šta nas čeka na Marakani. Videćemo i šta će Zvezdu čekati u Jerevanu, a mnogo toga zavisi od ishoda prve utakmice. Prethodno startuje i šampionat Jermenije, moraćemo najpre da razmišljamo o tom meču - rekao je za Sport klub Zoran Gajić, štoper iz Beograda koji brani boje jerevanskog kluba.

Republika

Foto: Starsport

Fudbaleri Crvene zvezde

Na Jermene za 600 dinara

Crvena zvezda već danas u 10 časova otvara blagajne za prodaju karata za meč za Jermenima. Ulaznice će moći da se kupe i sutra, pa sve do srede u 19 sati, kada je zakazan termin odigravanja utakmice. Cene su: sever i jug 600 dinara, istok 1.000, zapad 1.300, VIP zapad 2.500, VIP 1 i 2 3.500 i VIP galerija 5.000 dinara.

I drugi beogradski klub Partizan susrešće se s brojnim nefudbalskim izazovima u duelu trećeg kola kvalifikacija za Ligu Evrope. Crno-beli će, naime, prvu utakmicu s kiparskim AEK odigrati 4. avgusta u Larnaki, gde će, osim ostrvske legije stranaca, morati da se izbori i s tropskom temperaturom, koja je najizraženija u ovo doba godine. Danski Mitjiland umalo se nije opekao prekjuče u prethodnoj rundi kvalifikacija, ali su domaći izgoreli u želji da dođu do trijumfa pošto su eliminisani nakon penal-lutrije. Adut AEK biće i bivši fudbaleri Crvene zvezde Ivan Tričkovski, odnosno Nenad Tomović, koji za Srpski telegraf raportira s Kipra uoči gostovanja "parnog valjka".

"VALJKU" SE NE PRETI

- Kada smo igrali s Mitjilandom, utisak je da je njima bilo teško, ali i nama. Istina je da smo zbog vrućine u blagoj prednosti jer treniramo po takvim uslovima, pa se može reći da smo nekako naviknuti, ali kako bude Partizanu, tako će i nama - kaže Tomović i dodaje:

Republika

Foto: Starsport

Nenad Tomović

- Iskreno, nisam želeo da se sretnemo s Partizanom. Pre svega jer je klub koji dolazi iz moje Srbije, uvek navijam da naš fudbal napreduje, da ide dalje. Šta da se radi, sada moram da se borim za svoj klub i trudiću se da izbacimo crno-bele. Motiv više sigurno će mi biti što sam igrao za Crvenu zvezdu pre mnogo godina. Ali Partizanu se ne preti, s njima se nikada ne zna, to je veliki klub. Imaju odlične fudbalere, odlične navijače i po meni su blagi favoriti, bez obzira na trenutno stanje, a pogotovu što se revanš igra u Humskoj, a svi znamo kakva je atmosfera u Beogradu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading