Mitrović kao Piksi, Bina, Rambo, Maza... ISTORIJA SE PONAVLJA! Zvezdina pojačanja iz niškog Radničkog pun su pogodak (VIDEO/FOTO)

Autor: VLADIMIR ZOGOVIĆ

Sport

26.07.2022

04:15

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Selidba s Čaira na Marakanu kroz istoriju rađala fudbalske gromade, a mladi napadač golom već na debiju nagovestio nastavak tradicije

Mitrović kao Piksi, Bina, Rambo, Maza... ISTORIJA SE PONAVLJA! Zvezdina pojačanja iz niškog Radničkog pun su pogodak (VIDEO/FOTO)

Foto: Starsport

Stefan Mitrović

Tradicija se nastavlja! Mladi fudbaler Stefan Mitrović (19) zablistao je u Crvenoj zvezdi, postigavši prvenac već na debiju, a ukoliko nastavi u istom ritmu, mogao bi da postane dostojan naslednik slavnih prethodnika koji su redove velikana s Marakane kroz istoriju ojačavali dolaskom iz niškog Radničkog.

Samo pominjanje njihovih imena među navijačima crveno-belih budi ekstremnu euforiju i nadu da će rođeni Kruševljanin iz klase 2002. možda biti neki novi Piksi, Rambo, Bina, Maza...

Mitrović je tek nedavno stigao u Beograd, u transferu vrednom 500.000 evra, iako je na radaru aktuelnog trenera Dejana Stankovića bio u poslednjih nekoliko prelaznih rokova.

ISTORIJA SE PONAVLJA

Ni kroz istoriju nije sve teklo baš glatko kada bi Zvezda u Nišu namirisala potencijal. Ali činjenica je da se istorija ponavlja, te je dolazak Mitrovića utoliko slađi.

Pamti se transfer jednog od najvećih igrača s našeg podneblja Dragana Stojkovića Piksija 1986, i to u smiraj prelaznog roka, koji je propraćen brojnim anegdotama, a hroničari kažu da je dve decenije ranije tada neviđenu buru izazvao i angažman Stevana Ostojića.

Nakon Piksija u Zvezdu su iz Radničkog redom dolazili Dragiša Binić (1987), Goran Maza Vasilijević (1988) i, naposletku, Dejan Rambo Petković (1992).

I svi oni imaju jednu zajedničku crtu - da su na Marakani izrasli u fudbalske gromade i da su u klupskim almanasima ostavili neizbrisiv pečat. Mitroviću je, dakle, utabana staza.

Republika

Foto: Starsport

Dejan Rambo Petković

BORJAN, PAVKOV...

- Mali pravi razliku. Uvek sam za to da treba pustiti našu decu da igraju. Ima samo takvu perspektivu. Na početku ne mora da igra svaku utakmicu, struka treba da ga dozira dok ne stekne rutinu. Mi smo, za razliku od njega, došli kao iskusni igrači, to jest, Piksi je možda malo ranije. Ali imali smo ozbiljne utakmice u nogama. Niš i Radnički zaista slove za mesto koje ume da iznedri sjajne igrače. Karakteristike su im da su dobri za kolektiv, vođe u timu, golgeteri, fudbaleri koji su željni dokazivanja i nastupa na velikoj sceni. Mitrović ne bi trebalo da se opterećuje prethodnicima. Polako, sve će doći na svoje. Ili jesi ili nisi klasa. Postaće veliki fudbaler ako bude imao pobednički duh i želju da napreduje - kaže za Republiku legendarni Dragiša Binić.

Republika

Foto: Starsport

Dragiša Binić

S Čaira na Marakanu selili su se još i Miloš Drizić, Zoran Banković, Saša Marković, Ivan Ranđelović, Saša Stojanović, Vladimir Ðorđević, a ima i više nego pozitivnih primera iz novije istorije poput aktuelnog kapitena Milana Borjana, miljenika delija Milana Pavkova, Radovana Pankova.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (0)

Loading