BRITANCI, IMATE LI TRUNKU SRAMOTE? Matić zapušio usta ZAPADNIM LICEMERIMA - Nemanja ne zaboravlja i ne prašta NATO agresiju!

Autor:

Sport

25.07.2022

11:11

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Italijani se bavili Matićem, Srbin im delio lekcije iz patriotizma.

BRITANCI, IMATE LI TRUNKU SRAMOTE? Matić zapušio usta ZAPADNIM LICEMERIMA - Nemanja ne zaboravlja i ne prašta NATO agresiju!

Foto: Tanjug/AP, Profimedia

Nemanja Matić, uz ilustraciju NATO bombardovanja

Vezista Rome Nemanja Matić još jednom je potvrdio svoju ljubav prema Srbiji u intervjuu koji je dao za italijanski "Mesađero". Ubljanin je još jednom javno osudio NATO agresiju na SRj 1999. godine, baš kao što je to činio godinama, apelujući na britansku javnost da iz drugog ugla sagleda taj slučaj.

Matić je uporno odbijao da nosi cvet maka, koji je najpre bio simbol stradanja Britanaca u Prvom svetskom ratu, a onda je promenio značenje.

Nosio sam "popi" godinama, ali onda je britanska vlada odlučila da je taj simbol koristi za odavanje počasti svim vojnicima koji su poginuli u ratovima u kojima je zemlja učestvovala. Uključujući i bombardovanje Srbije tokom 1999. godine! Od tog trenutka sam prestao. Nisam mogao da na sebe stavim nešto što je uništilo moj dom, moje ljude, ubilo na hiljade nevinih. Kao da ja ubijem rodbinu i neko je natera da stavi moju sliku na noćni stočić - objasnio je iskusni fudbaler "vučice", a potom je dodao:

 

 

Bio sam dete, imao sam 11 ili 12 godina. To su slike koje nikada neću zaboraviti. Sve su uništili. Kod kuće smo imali malu baštu i odatle sam gledao bombe kako padaju sa neba. Odrastao sam sa strahom. Na kraju je poginulo 5.000 civila. Naš narod nikada neće moći da zaboravi, ni da oprosti - "zagrmeo" je Nemanja Matić, koji je ovog leta zamenio "Old Traford" "Olimpikom", kako bi ponovo sarađivao sa portugalskim stručnjakom Žozeom Murinjom.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading