Magičan posao Fiorentine: Real finansira Jovićevu komplet platu, iako je otišao za džabe!

Autor:

Sport

05.07.2022

06:11

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Luka će potpisati dvogodišnji ugovor sa klubom iz Firence, u opciju produžetka saradnja na još toliko godina.

Magičan posao Fiorentine: Real finansira Jovićevu komplet platu, iako je otišao za džabe!

Foto: Tanjug/AP

U ponedeljak uveče italijanski transfer novinar Fabricio Romano objavio je bombastičan transfer, odnosno prelazak Luke Jovića iz Real Madrida u Fiorentinu.

Sada će neko reći da je to bilo poznato odavno, ali reprezentativac Srbije u Italiju iz Španije dolazi bez obeštećenja i potpisaće ugovor na dve godine. 

Takođe, nekadašnji đak Crvene zvezde imaće mogućnost produžetka saradnje na još dve godine, a "kraljevskom klubu" pripašće 50 odsto od naredne prodaje.

 

 

Jutros je Romanov kolega, Đanluka Di Marcio objavio još jednu zanimljivu informaciju oko ovog posla, a tiče se plate momka iz Bijeljine.

Naime, mladi, ali već dovoljno iskusni napadač će u Firenci zarađivati 2.500.000 evra, a kompletnu platu finansiraće aktuelni prvak Evrope i Primere!

 

 

Na kraju, ukoliko Jović ostane na stadionu "Artemio Franki" i posle leta 2024. godine, tek onda "ljubičasti" preuzimaju plaćanje primanja, ali će ona biti povećana na duplo, odnosno iznosiće 5.000.000 evra.

Luka će inače doputovati u regiju Toskana devetog jula kada se očekuju medicinski pregledi, a onda i zvanična konferencija i promocija.

Srbin je došao u Real Madrid u leto 2019. godine za 63.0000.000 evra posle magične sezone u Ajntrahtu iz Frankfurta gde je postigao 27 golova na 48 utakmica, a ekipa je ispala na penale od Čelsija u polufinalu Lige Evrope.

Prethodno, u sezoni 2017/18 upisao je devet pogodaka na 27 nastupa i osvojio je Kup Nemačke.

Luka je u dresu "kraljevskog kluba" odigrao 51 utakmicu i dao tri gola uz osvojenu Ligu šampiona, dve Primere i dva Superkupa Španije.

Naravno, treba podsetiti da je drugi deo sezone 2020/21 proveo na pozajmici u Ajntrahtu i da je tada upisao četiri pogotka na 18 nastupa.

Republika

Foto: Tanjug/AP

Sjajne igre u Frankfurtu ga lansirale u Madrid - Luka Jović u dresu Ajntrahta

Jović je pre Španije i Nemačke igrao za Benfiku i matičnu Crvenu zvezdu, a sa portugalskim velikanom je dvaput bio šampion države, dok je sa Beograđanima to uradio jednom.

U dresu nacionalnog tima do sada je postigao devet golova na 26 utakmica.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading