Uhapšen osumnjičeni za krvavi napad u Čikagu! Ubio šestoro i ranio više od 36 ljudi! Napravio zasedu pa otvorio vatru tokom proslave Dana nezavisnosti! (VIDEO/FOTO)

Autor:

Svet

05.07.2022

07:43

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Krimo (22) je priveden je kratke potere, saopštila je policija.

Uhapšen osumnjičeni za krvavi napad u Čikagu! Ubio šestoro i ranio više od 36 ljudi! Napravio zasedu pa otvorio vatru tokom proslave Dana nezavisnosti! (VIDEO/FOTO)

Foto: Printskrin/Tviter/@StanHigs

Američka policija saopštila je da je uhapsila Roberta Krimoa, koji je osumnjičen da je ubio šest osoba u masovnoj pucnjavi na paradi povodom Dana nezavisnosti u Hajlend parku u Ilinoisu, prenosi BBC.

 

 

Krimo (22) je priveden je kratke potere, saopštila je policija.

U pucnjavi juče u Hajlend parku, predgrađu Čikaga, ubijeno je šest i ranjeno više od 36 osoba, kada je napadač pucao s krova na okupljene na paradi povodom praznika, Dana nezavisnosti.

 

 

Policija je opkolila automobil i Krimo je iz njega izašao s podignutim rukama, prema snimcima čikaške policije, prenosi BBC. On je ležao na tlu pre nego što je odveden u pritvor, a protiv njega će biti podignuta optužnica, saopštile su vlasti. Policija još nije utvrdila motive ove pucnjave.

 

 

Lokalni list Čikago san tajms izvestio je da je svečanost počela oko 10 časova ujutru i da je prekinuta 10 minuta kasnije, pošto su se začuli pucnji, objavio je Asošijeted pres.

Stotine učesnika parade,od kojih neki obliveni krvlju, pobegle su posle pucnjave.

 

 

Predsednik Džozef Bajden izjavio da je "šokiran besmislenim oružanim nasiljem" u Čikagu i dodao da je potrebno "još mnogo više posla" da bi se sprečila takva stradanja. On je ponudio federalnu pomoć lokalnoj zajednici posle pucnjave.

Nekoliko sati kasnije, dva policajca su ranjena u pucnjavi u Filadelfiji tokom vatrometa povodom 4. jula, navodi BBC.

Bonus video:

 

Komentari (0)

Loading