Preokret: Odluka FIFA je prvostepena, proces se nastavlja pred Sudom za sportsku arbitražu!

Autor:

Sport

27.06.2022

09:42

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Stiglo je i objašnjenje.

Preokret: Odluka FIFA je prvostepena, proces se nastavlja pred Sudom za sportsku arbitražu!

Foto: Starsport

Takuma Asano

Mediji su danas preneli informaciju da je Fudbalski klub Partizan izgubio sudski sport pred FIFA organizacijom i da je dužan svom nekadašnjem fudbaleru Takumi Asanu isplati sumu od 453.281 evra i 898.467 dinara na ime neisplaćenih plata.

Tim povodom kompletnu situaciju obrazložio je advokat Zoran Damjanović koji zastupa FK Partizan u ovom slučaju:

- Igrač Takuma Asano sa kojim je Partizan vodio postupak pred FIFA nije ostvario svoja prava na tom sudu, ali se radi o prvostepenoj presudi, a ne pravosnažnoj odluci, kojom su delimično usvojeni zahtevi igrača - pojašnjava Damjanović situaciju i dodaje:

- Od januara meseca 2022. godine, Partizan je pokrenuo žalbeni postupak Sudom za sportsku arbitražu u Lozani (CAS), koji ima nadležnost da ukine, preinači ili ponovi postupak. Dok traje proces pred CAS, kao što je to slučaj sa Partizanom i Asanom, klub nije u obavezi da isplati novac igraču i sve što se pojavilo u medijima su samo proizvoljne spekulacije, jer se radi o prvostepenom postupku.

Foto: Starsport

Takuma Asano iz perioda dok je nosio crno-beli dres

 

Na kraju je pravni zastupnik crno-belih, Zoran Damjanović istakao da čak i odluka CAS-a u nekim slučajevima može biti preinačena:

- Ako već zadiremo u pravo, čak i odluka CAS u nekim slučajevima može da se ukine pred Federelnim sudom u Švajcarskoj - zaključio je Zoran Damjanović

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading