Slavko Perović: Radnički i Kragujevac su moja kuća!

Autor:

Sport

25.06.2022

09:19

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Afirmisao se u Crvenoj zvezdi, karijeru je gradio u Turskoj, a okončao ju je u Rumuniji. Kada je rekao zbogom fudbalu, u igračkom smislu, Slavko Perović je odlučio da se vrati u rodni Kragujevac i da se lati posla - kako da Radnički vine u vrh Superlige Srbije.

Slavko Perović: Radnički i Kragujevac su moja kuća!

Foto: Starsport

Slavko Perović je karijeru okončao 2020. godine, a već sledeće stigao je novi zadatak. Imenovan je za sportskog direktora Radničkog, koji je tada vodio borbu za plasman u elitu.

Obećano - ispunjeno Uspešno je misija okončana, pa je pred Perovićem, inače bivšim mladim reprezentativcem Srbije, bio prvi veliki zadatak - da Kragujevčane, zajedno sa stručnim štabom i igračima, ostavi u društvu najboljih. Znao je kako diše fudbalski Kragujevac, kako funkcioniše klub, verni navijači... Nije tajna, bilo je uspona i padova u igri tima iz Šumadije, što je nekako i normalno kada se radi o klubu koji se vratio u elitu.

- Doveo sam Andrića, Gajića, Piščevića, Milisavljevića, igrače koji su imali loše sezone ili nisu igrali neki period i u njima ipak prepoznao pojačanja koja mogu da nas ostave u ligi i pored mnogo predrasuda. I da su upravo ti igrači uz starosedioce izneli najveći deo borbe za opstanak... - kaže Perović.

Ali, uz sjajne igre i rezultate, naročito u drugom delu sezone, Radnički je kroz baraž uspeo da ostane u eliti. Tako je prvi zadatak Slavka Perovića kao sportskog direktora Kragujevčana odrađen veoma uspešno.

- Nije bilo lako dovesti Lalatovića, uložio sam veliki trud, i ubediti ga da preuzme ekipu kada smo bili poslednji. Na kraju on je uz igrače najzaslužniji što smo ostali u ligi, hvala mu na tome. Vladaju razne predrasude kada je on u pitanju, ja sa tim čovekom nikada nisam imao ni mikro problem i mislim da je jedan od najboljih trenera u regionu. Pomogao nam je puno i vrata Radničkog su mu uvek širom otvorena - dodao je Perović.

Foto: Privatna arhiva

Sportski direktor FK RAdnički 1923 - Slavko Perović

 


Dakle, osnovu je bivši fudbaler Crvene zvezde, Rada, Manise, Dinama iz Bukurešta postavio, čini se da je sada idealan trenutak da se ona nadogradi. U klub su stigla četiri vredna, kapitalna pojačanja: Posle krilnog igrača Dušana Stoiljkovića i iskusnog defanzivca Dušana Cvetinovića, Damjan Krajišnik iz Metalca i Filip Ivanović povratnik u srpski fudbal iz Azerbejdžana.

- Hoćemo da napravimo balans mladosti i iskustva, gde od iskusnih igrača očekujemo da iznesu celu priču, a od mlađih da od njih upijaju i uče i da jednog dana klub zaradi na njima. Smatram da Radnički u budućnosti mora da živi od igrača iz svoje akademije i promocijom po jednog mladog iz projekta svake godine. To je primer golmana Ognjena Lukića, koga smo doveli kao rezervnog čuvara mreže omladinaca Grafičara, a danas je projekat kluba i neko od koga ce Radnički profitirati novac, prvi put u poslednjih 10 godina, posle Filipa Kostića - ističe Perović.

Nada se da će klub u narednom periodu prodajom sezonskih karata i potpisavanjem nekoliko sponzorskih ugovora tu situaciju dodatno poboljšati.

- Radnički i Kragujevac su moja kuća. - Sve što sam obećao pre godinu i po - ostvario sam. A to je prve godine ulazak u ligu, druge opstanak i promocija jednog mladog igrača od koga će klub zaraditi. Sve je to ostvareno Ostali smo u ligi, promovisali nekoliko mladih od kojih je Lukić najbolje iskoristio šansu i sada je jedan od najtraženijih mladih golmana Evrope. Taj uspeh kluba je nesto sto su egzaktne činjenice. Napravili smo najteži korak, a to je opstanak prve godine u Superligi sa minimalnim budžetom. Naučili smo dosta i iz svojih i iz tuđih grečaka i sada dosta spremniji dočekujemo sezonu. Cilj je da budemo bolji nego prošle u svakom pogledu, a ukoliko nam se ukaže šansa za nešto više, sigurno ćemo je iskoristiti - najavljuuje Perović.

Pokušaće Šumadinci da se umešaju u borbu za izlazak u Evropu, predvođeni svojim kadrom na klupi, novim-starim trenerom Dejanom Joksimovićem, koji je uveo tim u Superligu, ali je zbog nedostatka profi licence, morao da prepusti ulogu prvog trenera kolegama. Sada je dobio šansu karijere, pa će uz podršku igrača, stručnog štaba, navijača i agilne uprave pokušati da je iskoristi...

Foto: Privatna arhiva

Dejan Joksimović i Slavko Perović

 


Nema nikakve dileme, grad poput Kragujevca ne samo da zaslužuje da ima superligaša, već i zaslužuje da gleda evropske okršaje na "Čika Dači".

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading