Za poštovanje: Više od pola veka su simbol srpskog ženskog fudbala – danas proslavljaju 53. rođendan!

Autor:

Sport

17.06.2022

16:02

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Dan koji se mora obeležiti.

Za poštovanje: Više od pola veka su simbol srpskog ženskog fudbala – danas proslavljaju 53. rođendan!

Foto: Instagram.com/_ženski_fudbal

Ženski fudbalski klub Sloga iz Zemuna danas proslavlja svoju 53. godinu postojanja.

Zemunke predstavljaju najstariji ženski fudbalski klub u Srbiji. Klub je osnovan 1969. godine i predstavlja jedan od ukupno tri kluba sa prostora Srbije koji je stizao do pehara najbolje ekipe u nekadašnjoj Socijalističkoj Federeativnoj Republici Jugoslaviji.

Kroz istoriju, ŽFK Sloga uz Zemuna tri puta je stizala do zvanja nabolje ženske fudbalske ekipe. Zemunke u u sezonama 1978/79 i 1979/80 bile šampionke velike Jugoslavije prekinuvši dominaciju ekipe Zagreba , a isti uspeh ponovile su u sezoni 1993/94 osvajanjem pehara u SR Jugoslaviji.

Pored navedenih šampionskih pehara, zemunska Sloga može da se pohvali i sa pet pehara namenjenih pobedniku nacionalnog kupa. Do trofeja u ovom takmičenju stizale su 1979, 1981, 1985, 1993. i 1994. godine.

Republika

Foto: facebook.com/ŽFK Spartak Subotica

Finale Kupa Srbije: ŽFK Spartak Subotica - ŽFK Sloga Zemun

 

Od sezone 2018/19 ŽFK Sloga se konstantno nalazi među četiri najbolja ženska fudbalska kolektiva, a u nedavno okončanoj takmičarskoj sezoni 2021/22 ekipa je zauzela četvrto mesto u plej-ofu Super lige Srbije sa 25 osvojenih bodova, dok su u okviru kup takmičenja stigli do velikog finala gde su na „TSC Areni“ u Bačkoj topoli poražene od subotičkog Spartaka rezultatom 5:0.

Igračicama ŽFK Sloga, kao i članovima rukovodstva kuba čestitamo 53. rođendan.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading