SVE JE OVO NORMALNO: Titule se NIŽU jedna za drugom, PRVACI će biti dok god budu želeli, a velika želja je iskorak ka vrhu EVROPSKOG FUDBALA! (FOTO, VIDEO)

Autor:

Sport

25.05.2022

22:07

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ovo je vreme slavlja....

SVE JE OVO NORMALNO: Titule se NIŽU jedna za drugom, PRVACI će biti dok god budu želeli, a velika želja je iskorak ka vrhu EVROPSKOG FUDBALA! (FOTO, VIDEO)

Foto: ŽFK Spartak Subotica

Po 12. put u nizu, a ukupno 13. put u istoriji našeg fudbala, Ženski fudbalski klub Spartak je “prvi presekao vrpcu” i stigao do šampionske titule.

Da kuriozitet bude veći, “Golubice” su do novog šampionskog pehara stigle sa maskimalnim učinkom, 20 pobeda u isto toliko odigranih mečeva uz fantastičan gol koeficijent 134:5.

Pored navedenog, najuspešniji ženski fudbalski kolektiv u Srbiji je 20. maja 2022. godine proslavio veliki jubilej – 52. godine postojanja.

Republika

Foto: ŽFK Spartak Subotica

ŽFK Spartak - 52. godine postojanja

 

U istoriji ostaje upisano da je klub sa severa Srbije osnovan 20. maja 1970. godine u okviru konfekcijske fabrike “Železničar”, a prve članice kluba bile su radnice ove fabrike. Nekoliko godina kasnije klub postaje deo Sportskog društva “Jovan Mikić Spartak” i menja ime u ŽFK Spartak.

Prvi veliki uspeh klub ostvaruje u sezoni 1974/75 kada je postao šampion prvog šampionata Jugoslavije u ženskom fudbalu.

Ekspresni uspon ka vrhu i srpskog, ali i evropskog ženskog fudbala započinje 2010. godine kada na čelo kluba dolazi Zoran Arsić, čovek sa vizijom, ali i čovek spreman na svakodnevni, celodnevni rad, što je moralo dati rezultat. Od sezone 2010/11, kada je Spartak stigao do prve šampionske titule u okvirima države Srbije, već punih 12 sezona niko nije uspeo da ugrozi dominaciju “Golubica”.

Foto: ŽFK Spartak Subotica

ŽFK Spartak - šampion Srbije

 

U navedenom periodu u klupske vitrine je stiglo i osam trofeja namenjenih pobedniku nacionalnog kup takmičenja, a Spartak je i na evrospkoj sceni izgradio ime, učestvovao je šest puta u šesnaestini finala UEFA Lige šampiona za žene gde su Subotičanke odmerile snage sa najkvalitetnijim ekipama Starog kontinenta.

Ekipa Spartaka je pre nekoliko dana obeležila svoj 52. rođendan uz prisećanje na sve velike uspehe ovog kluba u njegovoj istoriji, a nedavno je na veličanstven način na svom Gradskom stadionu proslavila i osvajanje 12. uzastopne, a 13. šampionske titule u istoriji “plavo-belih Golubica”.

 

 

S obzirom da se uskoro odigrava i završnica Kupa Srbije u ženskoj konkurenciji, samo potpuni laici mogu pomislliti da i ovaj trofej neće završiti u prepunim vitrinama ŽFK Spartak.

Foto: ŽFK Spartak Subotica

Polufinale Kupa Srbije: ŽFK Crvena zvezda - ŽFK Spartak

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading