Transfermarkt ažurirao cene: Vlahović među deset najskupljih fudbalera sveta, SMS u Top 40!

Autor:

Sport

17.06.2022

10:07

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Srbi se dobro kotiraju.

Transfermarkt ažurirao cene: Vlahović među deset najskupljih fudbalera sveta, SMS u Top 40!

Foto: Starsport

Reprezentativci Srbije u zagrljaju

Specijalizovani sajt za vrednost fudbalera "Transfermarkt" ažurirao je cene posle sezone 2021/22, pa je sada objavljena lista 50 najskupljih igrača planete.

Prvi na listi je Kilijan Mbape čija se vrednsot procenjuje na 160 miliona evra, a devetocifrene brojke imaju još samo Erling Haland (150) i Vinisijus Žunior (100).

Njih trojica su ujedno i najskuplji fudbaleri sveta, a visoko sedmo mesto sa cenom od 85.000.000 evropskih novčanica drži reprezentativac Srbije Dušan Vlahović.

Republika

Foto: Tanjug/AP

Dušan Vlahović

Između njega i najskuplje trojice su Fil Foden, Hari Kejn i Mohamed Salah, a iza Srbina među deset najvrednijih su svoje mesto našli još Bruno Fernandeš, Kevin De Brujne i Džud Belingem.

Među najskupljim fudbalerima planete našao se još jedan Srbin, a u pitanju je Sergej Milinković-Savić koji sa cenom od 70 miliona evra drži visoko 33. mesto na listi.

Što se tiče isključivo srpskih fudbalera, daleko iza Vlahovića i SMS-a nalazi se Filip Kostić čija je vrednost procenjena na 24.000.000 evra.

Aleksandar Mitrović i Nikola Milenković vrede po 20 miliona evra, a listu deset najskupljih srpskih igrača kompletiraju Luka Jović (16), Saša Lukić (15), Nemanja Maksimović (14), Ivan Ilić (14) i Dušan Tadić (12).

Republika

Foto: Starsport

Aleksandar Mitrović, Luka Jović i Filip Kostić

Jedini igrač koji izvan Top 10 ima sedmocifrenu vrednost je Marko Grujić sa 12.000.000 evra, a odmah za njim dolazi najskuplji srpski golman Predrag Rajković (9.000.000).

Što se tiče srpskih fudbalera koji nastupaju u domaćem prvenstvu, bez premca je Aleksandar Katai sa cenom od četiri i po miliona evropskih novčanica.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading