Navodno bi baš on trebao da digne Partizan iz pepela: Prisetimo se dana kada Stolica sa jakom Srbijom nije pobedio Estoniju!

Autor:

Sport

15.06.2022

18:33

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Novi strateg crno-belih na vrućoj klupi "parnog valjka".

Navodno bi baš on trebao da digne Partizan iz pepela: Prisetimo se dana kada Stolica sa jakom Srbijom nije pobedio Estoniju!

Foto: Starsport

Aleksandar Stanojević je prošlost u Humskoj, a na njegovo mesto došao je Ilija Stolica, trener sa ne tako bogatom i blistavom trenerskom karijerom.

Njegov najveći uspeh bez ikakve dileme je pobeda 2017. godine nad Crvenom zvezdom (3:2) u periodu kada je vodio Voždovac.

Kasnije je trenirao Olimpiju 48 dana, a ni sa Vojvodinom se nije baš proslavio. Bio je Stolica i selektor naše mlade reprezentacije koju nije uspeo da odvede na Evropsko prvenstvo.

U kvalifikacionoj grupi "orlići" su zauzeli četvrto mesto sa tri pobede, tri remija i čak četiri poraza - ukupno 12 bodova uz gol razliku 12:9.

Republika

Foto: Starsport

Ilija Stolica

Najveća blamaže za vreme mandata Ilije Stolice bio je remi protiv Estonije, fudbalske "velesile" sa Baltika.

Estonci su tada sakupili jedva pet bodova od kojih se jedan iščupali od nas - bilo je 0:0 u Talinu.

Srbija je tada nastupila u dosta jakom sastavu:

A. Popović, Eraković, B. Popović (od 76. J. Lukić), Šehović, Daničić, I. Ilić (od 46. Petrović), Topić (od 75. Mićević), Vidosavljević (od 75. Nešković), Bosić (od 87. V. Lukić), Tedić, Stevanović.

Mešavina igrača Crvene zvezde, Partizana i Vojvodine uz internacionalce braću Ilić.

Ipak, Srbija je sa Stolicom ostala bez pobede u Talinu i šampionata Evrope!

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading