Zašto ne bismo pobedili Norvešku i Švedsku? Golac OPTIMISTIČAN pred nastavak puta Srbije u Ligi nacija!

Autor:

Sport

13.06.2022

10:59

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Posle remija u Ljubljani (2:2), Ivan Golac analizirao šanse "Orlova" u Ligi nacija.

Zašto ne bismo pobedili Norvešku i Švedsku? Golac OPTIMISTIČAN pred nastavak puta Srbije u Ligi nacija!

Foto: Starsport/Ilustracija

Legenda Partizana Ivan Golac izrazio je očekivanje da će reprezentacija Srbije kao prvoplasirana završiti grupnu fazu takmičenja u Ligi nacija. "Orlovi" su tokom junskog ciklusa sakupili sedam bodova iz četiri utakmice, tri manje od lidera Norveške, a proslavljeni as Sautemptona je mišljenja da naša selekcija u septembru treba da ide na trijumf protiv Skandinavaca i da će takav pristup dati rezultat.

- Zašto da ne? - kao iz "topa" je odgovorio Golac na pitanje da li Srbija može da nadigra Švedsku i Norvešku, a zatim je obrazložio:

- Piksi je igračima od samog dolaska usadio pobednički mentalitet. Svaka utakmica iziskuje ofanzivan pristup, i uvek moramo da idemo na pobedu. To se do sada isplatilo i ne vidim zašto ne bi u septembru. Norveška nas je pobedila, ali u jednoj "egal" utakmici, ne vidim zašto ne bi bilo obrnuto u Oslu.

Ipak, Golac bi jednu stvar uradio drugačije od Stojkovića.

- Svetsko prvenstvo je izuzetno blizu, a Piksiju su ove utakmice mogle poslužiti za uigravanje startnih 11 igrača. Ovako ne vidim da smo puno dobili, sve je to bilo previše "šareno", a ovakvi eksperimenti bi trebalo da se vrše posle Mundijala. Mislim da smo propustili priliku da uz dosta utakmica "iskristaliđemo" 13-14 fudbalera koji će nositi igru u Kataru - rekao nam je Ivan Golac.

Čovek koji važi za istinsku legendu na Ostrvu uporedio je Dušana Vlahovića i Erlinga Halanda, a centarforu Juventusa dao je "blagu prednost".

- Radi se o dva fenomenalna napadača, sličnog tipa. Krasi ih izuzetna energičnost, srčanost i posvećenost, s tim što je Vlahović za nijansu "eksplozivniji" i ja bih ga uvek izabrao u svom timu - zaključio je Ivan Golac.

Republika

Foto: Tanjug/AP

Vlahović ispred Halanda - Ivan Golac

Podsetimo, "Orlovi" će u septembru ugostiti Švedsku, a potom će putovati na noge Norveškoj, a ukoliko ostvare maksimalan učinak sigurno će obezbediti promociju u elitnu grupu najmlađeg evropskog internacionalnog takmičenja.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (1)

Loading
Navijaci

13.06.2022 16:34

GOLAC UDJI U KLUB U UPRAVU. POKAZI KAKO SE VOLI I VODI NAS PARTIZAN !