Ponovo napad na Srbe sa Kosova! Albanac dvojicu mladića izbo nožem! Teško povređeni!

Autor:

Hronika

13.06.2022

10:47

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Dvojica mladića teško povređeni kad ih je napao Albanac.

Ponovo napad na Srbe sa Kosova! Albanac dvojicu mladića izbo nožem! Teško povređeni!

Foto: Republika

Najnovija vest

Dvojica mladića srpske nacionalnosti iz Parteša, Božidar S. i Velibor D. brutalno su napadnuti, kada je na njih nožem nasrnuo muškarac albanske nacionalnosti, saopštila je danas Kancelarija za Kosovo i Metohiju.

Brutalni napad dogodio se prethodne noći u selu Straža kod Novog Brda, a Božidar i Velibor su prevezeni u gnjilansku bolnicu gde su im konstatovane teške povrede i ubodi u predelu grudnog koša i samo pukom srećom nisu životno ugroženi, navodi se u saopštenju.

Kancelarija za KiM ističe da će pružiti svu neophodnu pomoć povređenim mladićima i naglašava da je ovaj incident snažno zabrinuo i uneo nemir među srpski narod u Kosovskom Pomoravlju.

Iz Kancelarije ukazuju da se ovaj napad dešava nakon serije etničkih incidenata usmerenih prema Srbima na KiM, kojima smo svedočili prethodnog vikenda, a na koje su ostali nemi i predstavnici iz Prištine, ali i međunarodne zajednice.

Podsećaju da su više puta upozoravali da nereagovanje i politika nekažnjavanja stimulativno deluju na podizanje tenzija na terenu, koje su sada kulminirale napadom na dvojicu srpskih mladića.

- Šta treba da se desi da predstavnici međunarodne zajednice ozbiljno shvate povećanje broja etnički motivisanih incidenata i preduzmu korake iz svoje nadležnosti da zaštite Srbe na KiM - upitali su iz Kancelarije za KiM.

Poručuju da nema sumnje da se Srbi orkestrirano napadaju pod dirigentskom palicom Aljbina Kurtija, koji u svom zapaljivom rečniku svakodnevno napada Srbe i time od njih pravi legitimne mete.

- Sramno je i nedopustivo da se u 21. veku i u srcu Evrope naočigled čitave međunarodne zajednice odvija otvoreno nasilje koje ima za cilj da etnički očistiti terotoriju KiM od Srba. Nasilnici se ne kažnjavaju, zločini prema Srbima se ne osuđuju i to je velika fleka na obrazu međunarodnih zvaničnika - navodi se u saopštenju Kancelarije za Kosovo i Metohiju.

Bonus video:

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading