UEFA mora da reaguje: Da li je ovo mešanje politike u sport? Makron odlučuje o novom treneru PSŽ-a!

Autor:

Sport

12.06.2022

13:29

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Najbolji francuski klub iza sebe ima još jednu rezultatski katastrofalnu sezonu.

UEFA mora da reaguje: Da li je ovo mešanje politike u sport? Makron odlučuje o novom treneru PSŽ-a!

Foto: Tanjug/AP

Ekipa PSŽ-a osvojila je titulu u nacionalnom šampionatu Francuske, ali navedeni trofej nikoga ne zadovoljava, s obzirom da su "Sveci" još jednom razočarali na međunarodnoj sceni.

Samim tim, izvesno je da će Maurisio Poketino napustiti klupu pariske ekipe, a trenutno traje licitacija koji će stručnjak sesti na užarenu klupu. Prema informacijama koje stižu iz Francuske, najbliži klupi "Svetaca" je Zinedin Zidan, a tim povodom oglasio je i predsednik Francuske, Emanuel Makron:

- Zidana za trenera PSŽ-a? Nama itekako treba trener njegovih kvaliteta u Ligi 1 - istakao je Emanuel Makron.

Republika

Foto: Tanjug/AP

Zinedin Zidan - uskoro u PSŽ-u

 

Dobro je poznata činjenica da evropska kuća fudbala - UEFA ne toleriše mešanje politike kada su fudbalske stvari  u pitanju i interesantno je videti da li će i na koji način reagoivati na izjavu francuskog predsednika.

Ostaje nam da vidimo da li će se četrdesetdevetogodišnji Zinedin Zidan odlučiti za povratak u domovinu i preuzimanje francuskog šampiona. U svojoj dosadašnjoj trenerskoj karijeri, Zidan je jedino sedeo na klupi madridskog Reala sa kojim je osvojio tri trofeja u Ligi šampiona, po dva Superkupa Evrope i FIFA klupskog svetskog prvenstva, a po dva puta je osvajao i titulu u nacionalnom šampionatu Španije, kao i Superkupu ove zemlje.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading