ENGLEZI UDARILI PO NAŠEM ČOVEKU: Srbin je kriv za haos pre finala Lige šampiona, sreća da nije bilo mrtvih! (FOTO/VIDEO)

Autor:

Sport

10.06.2022

06:50

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Šeg obezbeđenja Evropske fudbalske unije, Željko Pavlica označen je kao neko čije su odluke dovele do odlaganja finale elitnog takmičenja, iako su navijači Liverpula na stadion "Francuska" u Parizu pokušali da uđu u ogromnom broju bez karata.

ENGLEZI UDARILI PO NAŠEM ČOVEKU: Srbin je kriv za haos pre finala Lige šampiona, sreća da nije bilo mrtvih! (FOTO/VIDEO)

Foto: Tanjug/AP

Navijači Liverpula ispred stadiona "Francuska"

Finale Lige šampiona 28. maja između Real Madrida i Liverpula (1:0) na stadionu "Francuska" u Parizu kasnilo je više od pola sata zbog navijačkog haosa.

Problem su napravili navijači engleskog velikana koji su krenuli na poprište duela bez karata i to kasnim dolaskom, a mediji na Ostrvu krivicu prebacuju na UEFA, odnosno obezbeđenje Evropske fudbalske unije, gde je glavni čovek Srbin!

Republika

Foto: Tanjug/AP

Navijači Liverpula na stadionu "Francuska"

U pitanju je Željko Pavlica, rodom iz Zrenjanina, koji ceo život radi u Sloveniji u poslovima obezbeđenja, a sa dobrom reputacijom je došao do UEFA nakon što je Aleksander Čeferin izabran za predsednika. 

Pavlica je deo UEFA od 2014. godine, a od pre šest meseci je glavni čovek za sva pitanja bezbednosti i organizacije utakmica.

 

 

Poznati novinar Marin Samjuel iz Dejmi Mejla krivi Pavlicu za čak tri incidenta poslednjih godina pod okriljem UEFA.

Engleti su napravili problem i pred finale Evropskog prvenstva prošle godine između "Gordog Albiona" i Italije (0:1) na Vembliju kada je usledio stampedo pošto pojedini navijači nisu imali važeće ulaznice.

I za ovo, autor teksta krivi UEFA i našeg čoveka uz poruku da "Posle haosa huligana sreća da nije bilo mrtvih.

Samjuel Martin je podsetio i na finale Lige Evrope u Sevilji između Glazgov Rendžersa i Ajntrahta iz Frankfruta pošto je na stadionu "Ramon Sančez Pishuan" nestalo vode i hrane, pa su gledaoci ostali bez pomoći na velikoj vrućini.

Republika

Foto: Tanjug/AP

Detalj sa finala Lige Evrope

Sreća da niko nije umro - ponovo je Samjuel svu krivicu prebacio na organizaciju UEFA.

Englezi nisu zamerili Pavlici samo na njegovom poslu, već i poznanstvu, prijateljstvu, čak i kumstvu sa Aleksanderom Čeferinom.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading