"Orlovi" sasekli krila "zmajčecima": Prva pobeda Piksijeve Srbije u Ligi nacija, POKER na "Marakani"! (VIDEO)

Autor:

Sport

05.06.2022

17:38

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Fudbaleri Srbije savladali su Sloveniju na "Marakani" u 2. kolu grupne faze Lige nacija rezultatom 4:1 (1:1).

"Orlovi" sasekli krila "zmajčecima": Prva pobeda Piksijeve Srbije u Ligi nacija, POKER na "Marakani"! (VIDEO)

Foto: Starsport

Milinković-Savić slavi gol Sloveniji

"Orlovi" su stilgi do prva tri boda u Ligi nacija, golovima Milinković-Savića, Jovića i Radonjića u drugom poluvremenu. Prethodno je pogodio Mitrović u 24. minutu susreta, dok je izjednačenje četi selektora Keka doneo Stojanović, lob udarcem posle pola časa igre na našem najvećem stadionu.

Naša selekcija je, na taj način, zadržala korak za Norveškom, koja je sa šest bodova lider grupe.

Zanimljivo je da je ovo bila prva pobeda Srbije protiv Slovenije u istoriji, ali našim momcima na ruku ne ide trijumf Norvežana nad Švedskom u gostima (1:2).

 

Standings provided by SofaScore LiveScore

 

Što se tiče meča na "Marakani", "Orlovi" su gospodarili terenom od prvog do poslednjeg minuta. Piksi je pogodio sa izmenama, budući da su dvojica rezervista tresli mrežu sjajnog Jana Oblaka (Jović, Radonjić).

Naš nacionalni tim sada putuje u Švedsku, dok će poslednji susret u okviru junskog ciklusa zaključiti gostovanjem današnjem protivniku.

Tok utakmice mogli ste da pratite uživo na našem portalu.

Srbija - Slovenija 4:1 (1:1) /Mitrović 24, Milinković-Savić 56, Jović 85, Radonjić 90+2 - Stojanović 30/

Kraj meča - pobeda Srbije rezultatom 4:1!

90+2. minut - GOOOOL! Radonjić za 4:1! Brzonogi fudbaler je stavio tačku na sjajno izdanje "Orlova"!

90. minut - Igraće se još pet minuta.

85. minut - GOOOOOL! Luka Jović za "miran san"! Perfektnu loptu uputio je Živković desnom nogom, na drugoj stativi se odlično snašao napadač Reala, zatresao je mrežu za olakšanje pred završnicu meča na "Marakani".

81. minut - Strelca vodećeg gola za Srbiju Aleksandra Mitrovića zamenio je Uroš Račić.

77. minut - Igra se uglavnom između dva kaznena prostora, polupriliku je imao Šporar, ali je njegovu ideju sprečio Stefan mitrović.

72. minut - Saša Lukić je zamenio strelca drugog gola Milinković-Savića.

Republika

Foto: Starsport

Lukić zamenio SMS-a

66. minut - Blažič je izblokirao Jovićev pokušaj, prethodila mu je precizna akcija Živkovića i Tadića, ali bez promene rezultata na semaforu.

63. minut - Selektor "Zmajčeka" Kek odlučio se za dvostruku izmenu. U igri su Čerin i Šporar, izašli su povređeni Stanković i Šeško.

60. minut - Prošao je sat vremena fudbala, Srbija ima zasluženo vođstvo.

56. minut - GOOOOOL! Milinković-Savić je postigao drugi gol za Srbiju! SMS je materijalizovao sjajnu loptu Tadića, snažnim udarcem glavom savladao je čuvara mreže Atletika - 2:1! Vezista Lacija je postigao svoj šesti pogodak u dresu nacionalnog tima, izuzetno bitan...

55. minut - Prva stopostotna prilika u drugom poluvremenu. Živković je centrirao ka Mitroviću, on je snažno šutirao glavom, ali je Oblak paradom na gol-liniji sprečio vođstvo "Orlova"!

49. minut - Blažič je zaustavio Mitrovićev pokušaj, potom je probao i Radonjić, usledio je novi blok, Slovenci se grčevito brane na našem najvećem stadionu.

46. minut - Počelo je drugo poluvreme. Selektor Stojković napravio je trostruku izmenu. Na terenu su Tadić, Jović i Radonjić, a izašli su Ilić, Ristić i Jovanović.

Posle prvih 45 minuta igre, Slovenija - Srbija 1:1!

 

44. minut - Lepa ideja Živkovića, koji je pokušao da proigra Mitrovića pasom iza leđa odbrane rivala, ali as Fulama nije uspeo da je iskontroliše. Ulazimo u sam finiš prvih 45 minuta...

39. minut - Slab udarac Maksimović, nakon kombinacije sa Mitrovićem, ostaje 1:1...

36. minut - Dobra intervencija Rajković, centrirao je Zajc iz slobodnog udarca sa leve strane, ali je golman Remsa izboksovao loptu u polje.

30. minut - Šok na "Marakani"! Fenomenalna kontra Slovenaca, koju je završio Stojanović sjajnim trkom i lob udarcem kojim je savladao Rajkovića. Uposlio ga je Šeško - 1:!

27. minut - "Orlovi" su ponovo zapretili posle udarca iz ugla, dobar centaršut Ilića zahvatio je Milinković-Savić, ali su gosti uspeli da se odbrane i otklone opasnost.

24. minut - GOOOOOL! Mitrović je doveo našu reprezentaciju u vođstvo! Sergej je šutirao posle kornera, Oblak je odbranio, ali je na odbijenu loptu natrčao najbolji strelac u istoriji Srbije, pa mu nije bilo teško da iz neposredne blizine zatrese mrežu Slovenaca - 1:0!

23. minut - Protekla je polovina igre u prvom poluvremenu, izabranici selektora Stojkovića imaju terensku inicijativu, Slovenija se, za sada, uspešno brani.

20. minut - Udarac "Mitra" sa distance završio je u rukama golmana "Zmajčeka", lopta je išla pravo u njega...

13. minut - Žuti karton je dobio Zajc.

12. minut - Ivan Ilić je poslao jači pas ka Mitroviću, koji je tom prilikom pao, a Oblak je uhvatio loptu. Mreže i dalje miruju na "Marakani".

8. minut - Još jedan "zicer" su propustili "Orlovi", a ponovo je u glavnoj ulozi bio Jovanović. Milinković-Savić je uposlio mladog napadača, koji je želeo da bude nesebičan pred golom Slovenaca, ali je umesto šuta uputio prejak pas ka Mitroviću, pa je lopta završila u gol-autu.

Republika

Foto: Starsport

Đorđe Jovanović propustio dve ozbiljne prilike na startu okršaja sa Slovenijom

2. minut - Prvu veliku šansu za Srbiju propustio je debitant Đorđe Jovanović. Bivšeg napadača Partizana lepo je uposlio Živković, ali je njegov udarac završio preko gola koji čuva Jan Oblak.

1. minut - Španski sudija Hesus Hil Manzano dao je znak za početak susreta.

Počela je utakmica

Pre početka meča intoniraju se nacionalne himne Srbije i Slovenije.

 

 

Republika

Foto: Republika

Stadion "Rajko Mitić" pred meč Srbija - Slovenija

Srbi i Slovenci se sastaju u okviru druge runde grupe 2 najmlađeg UEFA internacionalnog takmičenja, a obe selekcije su na startu doživele neprijatne poraze na domaćem terenu.

Orlove su na Marakani nadigrali Norvežani minimalnim rezultatom, diskutabilnim golom Erlinga Halanda, dok su od Zmajčeka bolji bili Šveđani sa 2:0.

Stoga, ovaj duel ima izuzetnu važnost za oba nacionalna tima, kako bi se uključila u borbu za prvo mesto i promociju u elitnu grupu reprezentacija. Podsećamo da će se prvoplasirana selekcija plasirati u grupu 1, dok će "fenjeraš" ispasti.

Srbiju tokom junskog ciklusa očekuju ukupno četiri utakmice u deset dana, a posle susreta na stadionu "Rajko Mitić" slede gostovanja u Švedskoj i Sloveniji.

Selektoru Orlova Draganu Stojkoviću izazovi u Ligi nacija mogu poslužiti da još jednom proveri snage pred Mundijal u Kataru i dodatno uigra ekipu za okršaje sa Brazilom, Švajcarskom i Kamerunom u Kataru na jesen.

Piksi ne može da računa na nekoliko standardnih prvotimaca, a najveći hendikep je neigranje napadača Juventusa Dušana Vlahovića.

Što se tiče sastava, Stojković je odlučio da ukaže priliku dvojici debitanata, Erhanu Mašoviću i Đorđu Jovanoviću, kome će društvo u špicu napada praviti rekorder nacionalnog tima, centarfor Fulama Aleksandar Mitrović.

Tok utakmice Srbija - Slovenija možete pratiti uživo na našem portalu.

Srbija (3-4-3): Rajković – Milenković, Mašović, S. Mitrović – Živković, Maksimović, Ilić, Ristić – Milinković-Savić, Jovanović, Mitrović

Slovenija (3-5-2): Oblak – Blažič, Bijol, Mevlja – Stojanović, Zajc, Stanković, Kurtić, Karničnik – Lovrič, Šeško

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading