Knjiga je spala na dva slova: Partizan konačno pred izborom novog šefa stručnog štaba!

Autor:

Sport

04.06.2022

16:28

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Potraga je i dalje u toku, ali kako se saznaje izbor je veoma blizu...

Knjiga je spala na dva slova: Partizan konačno pred izborom novog šefa stručnog štaba!

Foto: Starsport

Nakon odlaska trenera Aleksandra Stanojevića u Humskoj vlada mobilno stanje. Sve sportske strukture kluba usmerene su ka pronalasku najboljeg rešenja kada je u pitanju šef stručnog štaba.

Republika

Foto: Starsport

Aleksandar Stanojević

 

Mnoga imena do sada su se kroz medije provlačila kao potencijalni novi treneri srpskog vicešampiona, ali kako ovog popodneva prenose beogradski mediji, "knjiga je spala na dva slova". 

Novi trener biće jedan od dvojice nekadašnjih fudbalera ovog kluba, Savo Milošević ili Darko Milanič.

Republika

Foto: Tanjug/AP

Savo Milošević

 

Savo Milošević je dete ekipe iz Humske. U fudbalsku školu crno-belih stigao je 1989. godine, a tri godine kasnije priključen je seniorskom sastavu. Priliku u prvom timu dao mu je tadašnji trener Ljubiša Tumbaković. U dresu Partizana proveo je tri sezone, a zatim je bogatu inostranu karijeru gradio u Aston Vili, Saragosi, Parmi, Espanjolu, Selti, Osasuni, da bi "kopačke okačio o klin" 2008. godine kao fudbaler Rubina iz Kazanja.

Trenersku karijeru započeo je kao pomoćnik u nacionalnoj selekciji Crne Gore, a marta 2019. postao je trener Partizana. Leta 2021. godine seli se u Ljubljanu i postaje trener Olimpije, ali se u prestonici slovenije zadržao samo do oktobra iste godine.

Republika

Foto: Tanjug/AP

Darko Milanič

 

Sa druge strane, Darko Milanič je član Partizana bio u periodu od 1986. do 1993. godine, a igračku karijaru je okončao 2000. godine kao fudbaler Šturma iz Graca.

Milanič ima daleko bogatiju trenersku karijeru. Vodio je slovenačke klubove Primorje, Goricu i Maribor, trenerski put ga je zatim vodio u Šturm iz Graca, Lids junajted i Slovan iz Bratislave, a prethodnu sezonu je proveo u kiparskom Pafosu.

Ostaje nam da vidimo za koga će se od navedene dvojice odlučiti u rukovodstvu kluba iz Humske, a možda na kraju i neko treći ipak preuzme rukovodeću palicu u ekipi Partizana.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (3)

Loading
Penzioner

04.06.2022 19:59

A gde pobeze PIRLO ???? Hahahhah, tuga...

VALJAK I PRAVI NAVIJACI

04.06.2022 20:07

KAKAV BRE SAVO ! KO SE SPRDA SA PARTIZANOM. SAMO MILANIC ! DARKO JE PRAVI IZBOR ZA PARTIZAN. MILANIC ISKUSAN TRENER KAKAV NAMA TREBA. MARIBOR JE SA NJIME IGRAO EVROPSKI FUDBAL ! AKO MU SKOCKATE TIM KAKAV ZELI BICE TITULE ! SAMO DA NE KOCITE OKO POJACANJA. SUGURNO TREBA 4-5 INTERNACIONALACA KOJA CINE RAZLIKU. NE ZABORAVIMO DA IGRAMO I PROTIV FSS ! POZDRAV

Dorcolci

04.06.2022 20:10

Potpisite MILANICA! SAVI DAJTE FOTELJU ZA SPORTSKA PITANJA ! Nikako on trener ! NE IGRAJTE SE.