FIFTI-FIFTI! Real ili Liverpul? Cela Evropa sa NESTRPLJENJEM čeka SPEKTAKL u Parizu, ko će do pehara Lige šampiona?

Autor:

Sport

28.05.2022

17:17

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Sve oči fudbalske javnosti biće uprte ka "gradu svetlosti"!

FIFTI-FIFTI! Real ili Liverpul? Cela Evropa sa NESTRPLJENJEM čeka SPEKTAKL u Parizu, ko će do pehara Lige šampiona?

Foto: Tanjug/AP

Duel Benzeme (Real) i Firmina (Liverpul)

Večeras od 21 čas na programu je spektakularno finale Lige šampiona, a snage će na stadionu "Francuska" odmeriti Liverpul i Real Madrid.

Opšta ocena je da su šanse oba velikana da podignu "ušati pehar" podjednake, ali su kladionice uverene u trijumf engleskog predstavnika. Po predikcijama bukmejkera, kvota na Redse kreće se između 1,90 i 2,00, dok je na Galaktikose preko 3,50.

Ipak, iako je četa Jirgena Klopa bar za nijansu kvalitetnija od Anćelotijeve, Madriđani poseduju iskustvo osvajanja Lige šampiona koje im može biti od izuzetne koristi u francuskoj prestonici.

To mišljenje deli legenda Real Madrida Predrag Mijatović, koji je u kratkom razgovoru za Srpski telegraf najavio novo slavlje Španaca.

Teško je bilo kome da dostigne ono što je Real uradio za sve ove godine. Koji tim u Evropi ima osmoricu igrača sa četiri titule prvaka Evrope? Niko. I zato je Real uvek favorit u finalima. Niko nema tako jedinstven, unikatan tim kao Madrid, što se videlo i u polufinalu protiv Mančester sitija - reči su čoveka koji je odlučio finalni susret elitnog takmičenja protiv Juventusa 1998. godine. 

Real je uspeo da izbaci Liverpul u četvrtfinalu Lige šampiona 2021. godine, sa ukupnih 3:1, a navijači Kraljevskog kluba se nadaju da će njihovi miljenici ove subote ponoviti taj podvig. Engleski sastav će na teren istrčati oslabljen neigranjem belgijskog centarfora Divoka Oriđija, dok će Španci sa najjačim snagama istrčati na travnatu podlogu u Parizu.

Republika

Foto: Tanjug/AP

Klop bez Oriđija u "gradu svetlosti"

Španski gigant je u poteri za 14. titulom prvaka Evrope, dok ih je Liverpul do sada sakupio šest. Ko je, po vama, bliži novom peharu?

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading