MOŽE BITI SAMO JEDAN: Real ili Liverpul? Mijatović OTVORIO KARTE pred finale Lige šampiona!

Autor: M. Z.

Sport

27.05.2022

19:01

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Još jedna uzbudljiva sezona Lige šampiona doživeće kulminaciju ove subote od 21 sat u Parizu, gde se u velikom finalu sastaju Liverpul i Real iz Madrida (Arena sport premijum 1, RTS). Ukupno 19 titula prvaka Evrope na talonu, nešto bolji Madriđani, sa 13, mada i Liverpul sa šest spada među one najtrofejnije klubove na Starom kontinentu.

MOŽE BITI SAMO JEDAN: Real ili Liverpul? Mijatović OTVORIO KARTE pred finale Lige šampiona!

Foto: Starsport

Plus, obe ekipe igraju magičan fudbal tokom cele godine, ne prestaju da oduševljavaju, pa je jasno da nas čeka istinski spektakl. U njemu će posebno uživati jedan čovek s naših prostora Peđa Mijatović, legenda Madriđana, koga smo juče zatekli na aerodromu dok se čekirao za let u Pariz, na veliko finale, koje se igra u Sen Deniju.

REAL JE UNIKAT

Mijatoviću je, naravno, srce na strani Madriđana, za koje veruje da bi mogli da se dokopaju nove titule prvaka Evrope.

- Teško je bilo kome da dostigne ono što je Real uradio za sve ove godine. Koji tim u Evropi ima osmoricu igrača sa četiri titule prvaka Evrope? Niko. I zato je Real uvek favorit u finalima. Niko nema tako jedinstven, unikatan tim kao Madrid, što se videlo i u polufinalu protiv Mančester sitija - ističe Mijatović u kratkom razgovoru za Srpski telegraf.

Republika

Foto: Tanjug/AP

Detalj sa meča Real - Liverpul

Navijači Liverpula, s druge strane, sanjaju osvetu za ono čuveno kijevsko finale iz 2018, kada su kiksevi golmana Karijusa pomogli Realu da se dokopa titule. Međutim, Jirgen Klop gleda na to sasvim drugačije.

- Ta utakmica iz Kijeva i kiksevi golmana ne smeju da nam budu u glavi. Ako izađemo na teren sa "željom za osvetom, naplatom dugova", to onda nismo mi. Mi funkcionišemo drugačije i tako smo došli do ovog finala. Moramo da igramo na svoj način i tako će da bude - najavljuje Klop.

PRESEĆI KLOPA

Karlo Anćeloti, na drugoj strani, peti put kao trener učestvuje u finalu Lige šampiona, a jedini poraz je doživeo baš od Liverpula u Istanbulu 2005.

- Liverpul je kvalitetan, sa sjajnom organizacijom na terenu. Jedan od najboljih timova na svetu. Jirgen Klop je veliki trener, s kojim imam sjajan odnos. Sjajan je stručnjak koji je dao fudbalu sasvim novu notu svojim čuvenim presingom. Naš zadatak će biti da sve to presečemo. Imam poverenje u svoj tim i očekujem da bude na nivou top takmičenja - zaključuje Anćeloti.

Republika

Foto: Tanjug/AP

Karlo Anćeloti

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading