ČEFERIN UZ PSŽ: Slovenac GRMI - Real neće NAREĐIVATI UEFA!

Autor:

Sport

26.05.2022

08:57

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik Evropske kuće fudbala govorio o Kilijanu Mbapeu i njegovom novom ugovoru sa Pari Sen Žermen, za koji mediji u Francuskoj prenose da je vredan 600.000.000 evra.

ČEFERIN UZ PSŽ: Slovenac GRMI - Real neće NAREĐIVATI UEFA!

Foto: Tanjug/AP

Aleksander Čeferin

Kilijan Mbape ispalio je Real Madrid u poslednjem trenutku i potpisao je novi trogodišnji ugovor sa Pari Sen Žermenom.

Krilni napadač i Parižani dogovorili su saradnju oročenu na oko 600 miliona evra, kako prenose francuski mediji, a španska Primera je ponudu "svetaca" istakla kao skandaloznu.

Republika

Foto: Tanjug/AP

 

O svemu se oglasio Aleksander Čeferin, predsednik UEFA.

- UEFA ima prilično stroga pravila finansijskog fer-pleja. Ko bude poštovao naša pravila, dobrodošao je da igra na našim takmičenjima. Ko neće da poštuje pravila, neće ni da igra - rekao je Čeferin.

Republika

Foto: Tanjug/AP

 

Prvi čovek Evropske kuće fudbala poručio je da je umoran od pritužbi da klubovima upravlja država.

- Ni Real ili bilo ko drugi neće da kaže UEFA šta da radi. Oni su ogorčeni sa jedne tačke gledišta, ali, koliko ja znam, ponuda Reala je bila slična ponudi PSŽ-a. Rekao sam to mnogo puta i ponoviću, recite mi jedan argument zašto kompanija iz Katara ne bi trebalo da bude vlasnik kluba - istakao je Slovenac.

Republika

Foto: Tanjug/AP

 

Za kraj, ponovo je da će svi koji budu kršili pravila, da ih čekaju kazne.

- Ako kažete da klubovi pripadaju navijačima, šta je sa engleskim klubovima – imaju vlasnike iz SAD, neki sa Bliskog istoka, imaju vlasnike iz Engleske. Dakle, potpuno je ista situacija i zaista sam umoran od ovih optužbi bez ikakvih konkretnih osnova. Želim da znam ko je prekršio pravila i ako prekršite pravila, bićete kažnjeni - zaključio je predsednik UEFA.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading