MAJSTORI SU PONOVO U MODI: Grobarima se od njih diže kosa na glavi, a oni su nezaustavljivo krenuli ka vrhu!

Autor:

Sport

24.05.2022

21:13

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Iako su do kraja takmičenja ostala da se odigraju dva prvenstvena kola, već sada je sve potpuno jasno. Oni se vraćaju…

MAJSTORI SU PONOVO U MODI: Grobarima se od njih diže kosa na glavi, a oni su nezaustavljivo krenuli ka vrhu!

Foto: Starsport

U sezoni 1956/57, fudbaleri novobeogradskog Radničkog stigli su do finalnog susreta u okviru tadašnjeg Kupa Maršala Tita gde su protiv Partizana imali velikih 3:0 golovima Belina (autogol), Petakovića i Prljinčevića, ali su fudbaleri Partizana u nastavku meča uspeli da naprave jedan od najvećih preokreta kada je u pitanju jugoslovenski fudbal i rezultatom 5:3 stignu do “najdražeg trofeja” u nekadašnjoj Jugoslaviji.

I pored uspeha, ovaj susret u danas izaziva nelagodu među pristalicama crno-belih boja, a fudbaleri Radničkog, koji su u srpskom fudbalu poznati pod nadimkom “Majstori”, nakon više od deceniju i po lutanja od trećeg do petog ranga takmičenja, vraćaju se na prag srpske fudbalske elite.

Klub koji je pre tačno mesec dana proslavio 102. godišnjicu postojanja, u 28. kolu Srpske lige – grupa Beograd, remizirao je sa ekipom surčinskog Jedinstva rezultatom 0:0 i upravo tim bodom su ostvarili nedostižnu prednost u odnosu na rivale Zemun, OFK Beograd i BASK, čime su i zvanično postali članovi Prve lige Srbije u sezoni 2022/23, prvi put nakon punih 16 godina.

Foto: Printscreen/Wikipedia

FK Radnički Novi Beograd

 

Novobeograđani su u prethodnih 28 utakmica ostvarili 20 pobeda i po četiri remija i poraza, pa sa 64 osvojena boda, dva kola pre kraja takmičenja, imaju sedam bodova više u odnosu na rivala iz Gornje Varoši.

Radnički je tokom sezone u četiri odigrana meča sa najvećim rivalima iz Zemuna i sa stare Karaburme pretrpeo samo jedan poraz, uz dva trijumfa i jedan remi, tako da i taj podatak dovoljno govori o ovosezonskoj dominaciji “Majstora” u trećem stepenu fudbalskog takmičenja.

Lepu priliku da proslave veliki uspeh, povratak u Prvu ligu Srbije, sve pristalice “Majstora” imaće već predstojeće subote, kada u matineu na stadionu “pored Studenjaka” gostuje rival sa Careve ćuprije, ekipa BASK-a.

 

Standings provided by SofaScore LiveScore

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading