GOTOVO JE: Lalatović PORAZOM okončao sezonu - Borba za OPSTANAK tek predstoji!

Autor:

Sport

20.05.2022

17:56

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Takmičenje u plej-aut fazi srpskog fudbalskog šampionata je okončano.

GOTOVO JE: Lalatović PORAZOM okončao sezonu - Borba za OPSTANAK tek predstoji!

Foto: Starsport

Vidak Bratić i Nenad Lalatović

I pored činjenice da se i pre poslednjeg kola sve znalo kada je u pitanju plej-aut Super lige Srbije, na terenima u Kragujevcu, Novom Sadu i Lučanima viđen je zanimljiv fudbal.

Radnički 1923 - Metalac Gornji Milanovac 1:2 (1:0)

Kragujevačka ekipa predvođena trenerom Nenadom Lalatovićem neočekivano je poražena na domaćem terenu od gornjomilanovačkog Metalca.

Domaćin je poveo već u 9. minutu autogolom Dušana Jokovića, ali je su u nadoknadi vremena prvog polivremena ostali bez pomoći Maksimovića koji je zaradio direktan crveni karton.

Brojčanu prednost iskoristili su gosti koji su za svega deset minuta igre u nastavku susreta preko Krajišnika i Antonijevića preokrenuli rezultat i stigli do posledenje superligaške pobede u aktuelnoj sezoni.

Pred fudbalerima Radničkog sada je duel baraža za opstanak u društvu najboljih, a protivnik će im biti ekipa koja zauzme treću poziciju na tabeli Prve lige Srbije, a za to mesto figuriraju ivanjički Javor, Železničar iz Pančeva i beogradski IMT.

Proleter Novi Sad - Novi Pazar 0:2 (0:0)

Još ranije prežaljena ekipa novosadskog Proletera sezonu je okončala 21. porazom u sezoni. Ekipa Novog Pazara slavila je rezultatom 2:0, a pitanje pobednika rešeno je u samom finišu meča kada su Mustafa i Maksimović zatresli mrežu golmana Novića.

Ovim porazom Proleter je učešće u Super ligi Srbije okončao na poslednjoj poziciji sa 32 boda, dok je pred igračima Novog Pazara baraž za opstanak, pod uslovom da ne ostanu pri ranijoj tvrdnji da će usled nezadovoljstva odustati od baraž susreta.

Mladost Lučani - Spartak Subotica 2:1 (1:1)

Duel dve ekipe koje su ranije obezbedile opstanak u društvu najboljih bio je samo revijalnog tipa.

Nikola Jojić je dva puta zatresao mrežu Milana Jelovca, a do kraja susreta gosti su uspeli samo da stignu do počasnog pogotka.

Ono što je za obe ekipe najvažnije, jeste činjenica da će i lučanska Mladost i Spartak iz Subotice naredne sezone biti deo elitnog ranga srpskog fudbala.

 

Standings provided by SofaScore LiveScore

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

 

 

 

 

 

Komentari (0)

Loading