SLAVLJE JE POČELO: Srbija ima NOVOG fudbalskog ŠAMPIONA, a to nije CRVENA ZVEZDA!

Autor:

Sport

15.05.2022

22:16

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nezabeležen uspeh u istoriji kluba je ostvaren.

SLAVLJE JE POČELO: Srbija ima NOVOG fudbalskog ŠAMPIONA, a to nije CRVENA ZVEZDA!

Foto: Starsport

Grb Fudbalskog saveza Srbije

U utakmici 36. kola plej-ofa Prve lige Srbije fudbaleri novosadske Mladosti gostovali su u Sremskoj Mitrovici ekipi Radničkog. Golovima Vidakovića, Popovića i Savanovića, ekipa iz "srpske Atine" ostvarila je svoj 21. ovosezonski trijumf što joj je bilo dovoljno da kolo pre kraja takmičenja obezbedi plasman u elitni rang srpskog fudbala.

Fudbaleri Mladosti na svom kontu sada imaju 72 osvojena boda, šest više od drugoplasiranog Javora i sedam u odnosu na pančevački Železničar, pa se već sada mogu nazvati članom superligaškog društva.

Foto: Printscreen/Wikipedia

FK Mladost GAT Novi Sad - novi član Super lige Srbije

 

U godini kada proslavljaju veliki jubilej, 50. godina postojanja, igrači Mladosti su ostvarili najveći uspeh u klupskoj istoriji, 

Mladost je kroz svoju istoriju tavori u nižim ligama, neretko i u samoj novosadskoj ligi koja predstavlja tek šesti stepen takmičenja. Meteorski uspon ove ekipe započinje u sezoni 2018/19 kada ekipa iz godine u godinu pralazi iz ranga u rang, tako da su konačno dosanjali san svih generacija da u borbi za bodove ukrste koplja sa Crvenom zvezdom, Partizanom, Vojvodinom, Čukaričkim,...

Ovime je Novi Sad dobio još jednog člana elitnog ranga, pa će i pored ispadanja Proletera "srpska Atina" moći ponovo da se diči sa dva člana u elitnom rangu našeg fudbala.

Treba jo napimenuti da će se u drugom stepenu takmičenja voditi velika borba do poslednjeg minuta pošto o drugom mestu koje takođe direktno vodi u elitu, odlučivaće ekipe JavoraŽelezničara iz Pančeva i beogradskog IMT-a.

Standings provided by SofaScore LiveScore

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (1)

Loading
Dragan

16.05.2022 10:26

Šta pise pvaj vaš novinar?! Ima li neke veze ovaj članak sa naslovom??? MORAM DA VAS PITAM JEL OVAJ NOVI ŠAMPION OSVOJIO PLASMAN U LIGI ŠAMPIONA? ILI NAS MOŽDA PREDSTAVLJA U LE!?!? SVAKA VAM ČAST, SAMO NASTAVITE DA OBJAVLJUJETE GLUPOSTI!!!