OTKRIVENA TAJNA: Ljubimac Delija ODBIO da bude Zvezdina zvezda!

Autor:

Sport

18.05.2022

20:31

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Javnost smatra da je trebalo da mu se dodeli taj epitet.

OTKRIVENA TAJNA: Ljubimac Delija ODBIO da bude Zvezdina zvezda!

Foto: Starsport

Odavno traje živa rasprava na temu šeste Zvezdine zvezde. Zašto nije dodeljena pojedincu i ko je zaslužio da se nađe u društvu Rajka Mitića, Dragoslava Šekularca, Dragana Džajića, Vladimira Petrovića i Dragana Stojkovića?

Opšta je ocena da se u vanvremenskoj igračkoj ravni svojevremeno nalazio i Dejan Savićević.

Starsport

Dejan Savićević

Zbog čega Dejo zvezdu ipak nije dobio, objasnio je Dragan Stojković Piksi, u vreme čijeg predsedničkog mandata na Marakani se i šuškalo da će legendarni fudbaler u galeriju najvećih Zvezdinih fudbalera.

Upravni odbor i klupska Skupština nisu raspravljali na poznatu temu.

- Nije bilo zvaničnog predloga, ali... Logična je bila ideja da Dejo, predvodnik, perjanica šampiona Evrope, bude promovisan u Zvezdinu zvezdu. Budimo iskreni, Savićević je po svim parametrima bio broj jedan u ekipi, kasnije i osvajač svetske titule. Ipak, kad sam Deju saopštio ideju i proceduru, kategorički je odbio bilo kakav razgovor na tu temu. Nije bilo, potom, mesta ni priči... Svi znaju kakav je Savićević, nije bilo šanse niti svrhe da se ubeđujemo u suprotno. Za mene, da ne bude nesporazuma, Dejo je šesta Zvezdina zvezda. I tu nema dileme - objasnio je selektor Srbije tokom promocije knjige "Piksi - sve za deset".

ATA Images

Dragan Stojković Piksi

Kasnije, u maju 2010, Upravni odbor Crvene zvezde je celu generaciju 1991. promovisao u šestu klupsku zvezdu.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading