OMLADINCI CRVENE ZVEZDE ŠAMPIONI SRBIJE: Trener Milan Stegnjajić ne krije sreću!

Autor:

Sport

15.05.2022

20:09

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Omladinska selekcija Crvene zvezde osvojila je šampionsku titulu za sezonu 2021/22, time što dva kola pred kraj prvenstva ima sedam bodova prednosti u odnosu na prvog pratioca na tabeli!

OMLADINCI CRVENE ZVEZDE ŠAMPIONI SRBIJE: Trener Milan Stegnjajić ne krije sreću!

Foto: FK Crvena zvezda

Omladinci Crvene zvezde

To znači da će crveno-beli biseri i naredne sezone nastupati u Ligi šampiona za mlade, a u zavisnosti od seniorskog tima, znaće se i iz koje faze takmičenja.

Remi protiv Mladosti u Lučanima i rezultat 2:2, bio je dovoljan omladinci Crvene zvezde i matematički obezbede šampionsku titulu. Oni su posle 28 odigranih utakmica osvojili 67 bodova, uz gol-razliku 87:35, a do kraja sezone ih čekaju dve utakmice, prva protiv Grafičara kao na domaćem terenu, 21. maja, a onda će sedam dana kasnije gostovati Voždovcu, čime će biti spuštena zavesa na ovu, više nego uspešnu sezonu.

Ekipu je tokom jesenjeg dela sezone predvodio Marko Neđić koji je potom preuzeo seniorski tim Grafičara, a na njegovo mesto je došao Milan Stegnjajić koji je nastavio da radi fenomenalan posao sa biserima kluba iz Ljutice Bogdana. O samoj dominaciji govori činjenica da je titula obezbeđena dva kola pred kraja i da je ovo treća godina u nizu od kako omladinci Crvene zvezde uspevaju da osvoje šampionski trofej, iako su jedna od najmlađih ekipa u prvenstvu.

Pre svega, ne smemo da zaboravimo stručni štab i momke koji su takođe učestvovali u osvajanju prvenstva, i koji su vodili ekipu u jesenjem delu sezone kada je napravljena dobra bodovna zaliha i razlika pred proleće. U nastavku sezone, bilo je svega. Mučili smo se sa raznim problemima, bilo je dosta povreda, brojne stvari su nas pratile i zaista smo delovali od sjaja do očaja. Bilo je teških trenutaka za nas, ali i lepih, i u tom duhu je i završena današnja utakmica - Zvezdinom pesmom i smatram da smo zasluženo prvi. Prezadovoljni smo zbog ostvarenog uspeha i ponosni na činjenicu da smo šampioni Srbije. Takođe, podatak je još impresivniji kad se uzme u obzir da je ovo treća godina u nizu da je omladinska selekcija Crvene zvezde prvak Srbije, i svi koji smo deo kluba smo izuzetno srećni zbog toga - rekao je trener Stegnjajić.

Republika

Foto: FK Crvena zvezda

Milan Stegnjajić

Naravno, i statistika govori u prilog crveno-belih bisera koji su postigli čak 87 golova, što je za 22 više od Vojvodine koja je druga najbolja u tom segmentu. Najbolji strelac Zvezdinih omladinaca je Mihajlo Milosavić sa 10 golova, a prate ga Mirko Nikolašević, Aleksandar Kahvić i Mateja Bojović (učinak ostvario u omladincima Grafičara) sa devet golova. Trka za najboljeg asistenta će trajati do kraja sezone, jer sedam pasova koji su pretvoreni u pogotke, na svom kontu imaju - Viktor Radojević, Mihajlo Milosavić, Mirko Nikolašević i Danilo Teodorović.

Šampioni Srbije u omladinskoj konkurenciji su: Stefan Marinković, Bogdan Marinković, Nikola Borjan, Jovan Miladinović, Ognjen Mimović, Vladislav Goldin, Kosta Nedeljokvić, Andrej Đurić, Stefan Leković, Aleksandar Đermanović, Stefan Melentijević, Pavle Bjelanović, Aleksej Vukičević, Viktor Radojević, Bratislav Marić, Aleksa Ilić, Nikola Stanković, Luka Lečić, Marko Stojanović, Uroš Branković, Marko Ćurić, Nemanja Vidojević, Lazar Đurić, Jovan Šljivić, Mihajlo Milosavić, Pavle Ognjenović, Mlađan Ivanković, Andrija Radulović, Stefan Pirgić, Mirko Nikolašević, Mateja Bojović, Luka Bošković, Ivan Nikčević, Boris Matić, Jovan Mijatović, Marko Lazetić, Aleksandar Kahvić, Danilo Teodorović, Marko Janković i Davor Rakić.

Stručni štab Milana Stegnjajića čine Nemanja Jokić, Vladimir Kovačević, Nemanja Supić, Srđan Ivović i Boris Brkić, a ne treba zaboraviti ni stručni štab Marka Neđića sastavljen od - Petra Petrovića, Vladimira Simića, Bojana Jorgačevića i Slobodana Čikare.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading