ZANIMLJIVA PRIČA BELGIJSKOG PREDSTAVNIKA: S gola pravo u finale EVROVIZIJE!

Autor: Milan Zdravković

Sport

14.05.2022

20:17

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Žeremi Makiz (21) prekinuo fudbalski karijeru da bi nastupio u finalu Evrosonga.

ZANIMLJIVA PRIČA BELGIJSKOG PREDSTAVNIKA: S gola pravo  u finale  EVROVIZIJE!

Foto: Tanjug/AP

Sinoćno finale Evrovizije s nestrpljenjem se pratilo u našoj zemlji zbog učešća Ane Đurić Konstrakte, a zanimljivo da joj je jedan od konkurenata u velikom finalu bio i jedan profesionalni sportista. Preciznije, mladi belgijski golman Žeremi Makiz (21), koji je napravio pauzu u karijeri među stativama da bi se takmičio u Torinu na čuvenom Evrosongu.

Republika

Foto: RTS/printscreen

Konstrakta

 

Žeremi nikada nije krio da mu je fudbal jedna od dve najveće ljubavi, dok je druga, naravno, muzika. On je na početku ove sezone potpisao ugovor s belgijskim drugoligašem Ekscelzior Virtonom, inače osmoplasiranim timom u tamošnjem prvenstvu, ali je prekinuo s obavezama usled iznenadne eksplozije muzičke karijere.

Makiz je pre učešća na Evrosongu trijumfovao i na takmičenju za Prvi glas Belgije, a zbog muzike i fudbala je batalio studije geologije da bi se fokusirao na dalju karijeru. U finale je prošao s pesmom "Miss You".

- Evrosong je veoma bitno takmičenje i srećan sam što sam ovde. Odgovoran sam i na bini, kao i na fudbalskom terenu - izjavio je Žeremi.

Republika

Foto: youtube.com/printscreen

Žeremi Makiz

 

Tamnoputi momak je počeo da brani sa 13 godina, u mlađim kategorijama Brisela. U septembru 2021. potpisao je jednogodišnji ugovor s Virtonom, a nakon što se kalio u mladim timovima Molenbeka, Valonije i Luvijea.

Učešće na Evrosongu u Torinu iskoristio je i da poseti stadion Juventusa, gde je dobio dres "stare dame" s brojem jedan i svojim prezimenom na leđima, a, naravno, sve zbog svog idola iz detinjstva Đanluiđija Bufona.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading