VEROVALI, ILI NE: Dok se u fudbalu vrti ogroman novac, oni imaju neke druge ambicije!

Autor:

Sport

07.05.2022

19:17

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U svetu modernog fudbala vrti se ogroman novac, a najveće zvezde ove igre žive onako kako obični smrtnici mogu samo da maštaju. Samim tim, priča koja dolazi iz jednog dela planete može se i mora svrstati u rubriku „verovali, ili ne“.

VEROVALI, ILI NE: Dok se u fudbalu vrti ogroman novac, oni imaju neke druge ambicije!

Foto: youtube.com/printscreen

Svakodnevno su stranice sportske štampe prepune tekstova u kojima se ističe raskošan život fudbalskih zvezda. I dok oni mogu imati i imaju sve što mogu i da zamisle, u ističnoj Africi fudbaleri imaju neka potpuno druga maštanja.

Naime, fudbalski šampionat Ugande broji 16 klubova. Aktuelni lider šampionata ove države je ekipa Vipersa koja tri kola pre kraja takmičenja ima 14 bodova više u odnosu na drugoplasiranu ekipu Kampala Siti i samim tim već su obezbedili šampionski pehar.

Ujedno je ovo i peta šampionska titula ekipe iz glavnog grada Ugande, ali ono što je najzanimljivije u celokupnoj priči, jeste nagrađivanje fudbalera za ostvareno na terenu.

I dok se u delu sveta u kojem egzistiramo, fudbaleri nagrađuju uglavnom velikim svotama novca i skupim poklonima, u Ugandi, svaki fudbaler koji bude proglašen za najboljeg aktera meča nagrađuje je veknom hleba i jogurtom.

Foto: printscreen/facebook

Fudbaler u Ugandi nagrađen hlebom i jogurtom

 

I pored činjenice da su nagrade sa našeg aspekta poimanja fudbala više nego skromne, fudbaleri u Ugandi sa mnogo entuzijazma se bave ovim sportom...

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

 

 

 

 

Komentari (0)

Loading