POVRATNICI U SRPSKI FUDBAL: Neki postali BOGOVI, a neki PROPALI K'O ŽETON!

Autor:

Sport

04.05.2022

17:53

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Vladimir Matijašević, sportski direktor Čukaričkog danas je tokom dana rekao da mu je prva želja za predstojeći letnji prelazni rok dovede Miloša Ninkovića, bivšeg reprezentativca Srbije i aktuelnog vezistu Sidneja.

POVRATNICI U SRPSKI FUDBAL: Neki postali BOGOVI, a neki PROPALI K'O ŽETON!

Foto: Starsport

Detalj sa večitog derbija

Operativac "brđana" istakao je da je razgovarao sa popularnim Ninetom, ali da se čeka njegova odluka pošto mu je istekao ugovor, ali ima opciju da produži saradnju na godinu dana i ostane u Australiji.

U slučaju dogovora, Miloš Ninković bi se vratio na Banovo brdo pošto je od leta 2002. do leta 2004. godine u belo-crnom dresu odigrao 46 utakmica i postigao šest golova.

Republika

Foto: FK Čukarički

 

Postavlja se pitanje, kako prolaze povratnici u srpski fudbal? Ekipa sportske rubrike Republika.rs analizirala je nekoliko slučajeva i koliko su pojedini igrači doprineli u prvom mandatu u domaćem prvenstvu, a koliko kada su se vratili, nebitno sa koliko godina ili kojim renomeom.

Prvi primer može da bude baš Miloš Ninković pošto se on posle epizoda u kijevskom Dinamu i francuskom Evijanu vratio u Srbiju gde je u dresu Crvene zvezde u sezoni 2013/14 osvojio šampionsku titulu, prvu za crveno-bele posle šest godina čekanja.

Republika

Foto: Starsport

 

Kada govorimo o aktuelnom sastavu kluba s Marakane, ima veliki broj povratnika, ali najviše se ističu golman i kapiten Milan Borjan i vezista Mirko Ivanić.

Milan Borjan je u Srbiji nosio dresove Rada i niškog Radničkog, a u leto 2017. godine obukao je dres Crvene zvezde.

Može se reći da je postao jedan od najuspešnijih pošto je reprezentativac Kanade osvojio četiri šampionske titule zaredom, a blizu je i pete, duplu krunu, uz pet godina zaredom učešća u grupnim fazama evropskih takmičenja (Liga Evrope, dve Lige šampiona, i ponovo dve Lige Evrope).

Mirko Ivanić je u sezoni 2013/14 osvojio Kup Srbije sa Vojvodinom,otišao u BATE Borisov, a onda u Crvenoj zvezdi osvojio četiri trofeja.

Ako su povratnici Crvene zvezde u srpski fudbal uspešni, to se ne može reći i za Partizanove. 

U crno-belom taboru ima 13 fudbalera koji su u prvom mandaru u srpskom fudbalu osvojili čak 40 trofeja, većinom u Humskoj ulici. Zanimljivo da od povratka  u "parni valjak" nisu osvojili ništa.

Republika

Foto: Starsport

 

Katastrofalan povratak u srpski fudbal imao je i sada već bivši golman Željko Brkić (35).

On je trenutno direktor omladinske škole Proletera, a u prvom mandatu u Novom Sadu izgubio je tri finala Kupa Srbije i bio je jednom vicešampion naše zemlje.

Republika

Foto: fkvojvodina

 

Letos, po povratku u srpsku Atinu nije odigrao nijedan meč i potom se penzionisao.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading