STANKOVIĆ ŠALJIV PRED DERBI: Neka sudija bude NAJBOLJI!

Autor:

Sport

15.04.2022

11:34

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Dao izjavu za medije pred večiti derbi.

STANKOVIĆ ŠALJIV PRED DERBI: Neka sudija bude NAJBOLJI!

Foto: Starsport

Dejan Stanković

Trener FK Crvena Zvezda, Dejan Stanković, dao je izjavu pred sutrašnji meč sa Partizanom.

- U drugi deo prvenstva smo ušli sa -5 i na pripremama smo dali sebi cilj. Do sada smo uradili veliki posao. Ako smo mi bili hrabri na -5 u prošlom derbiju, gde smo mogli dosta toga da izgubimo, -8 bi sigurno bilo nedostižno. Pokazali smo da na 'Marakani' držimo konce u rukama. Zašto sada na +2 ne bismo bili hrabri? Ovaj stadion je uvek 12. igrač i mi ćemo se osloniti na naš kvalitet - izjavio je Stanković.

Zatim je dodao.

- Derbi je utakmica gde nema jurnjave, već ti utakmica sama po sebi nemetne ritam. Derbi odlučuju sitnice, ko dobija duele... To se možda sa strane ne vidi, ali to praviprevagu. Mi gajimo ofanzivni fudbal, sa kalkulisanim rizikom, ali ništa neće biti promenjeno ni za ovaj derbi. Nikada ne možeš da prognoziraš ko je bolji, da li će biti lepa ili ružna utakmica. Mora da se vodi računa o svim detaljima - rekao je.

Stanković ne smatra da će trka biti gotova Zvezdinom pobedom.

- Ako... Hajde da prvo prođe utakmica. Ako pobedimo, na dobrom smo putu, imaćemo ozbiljnu prednost, +5. AKo se to desi, serviraćemo za meč, da se izrazimo teniskim rečnikom - dodao je.

Tvrdi da Partizan ne može da ih iznenadi igrom.

- Mi smo spremni za bilo koju opciju Partizana, radili smo na svim opcijama. Pokrili smo sve delove terena. Oni su ozbiljna ekipa koja se transformiše na terenu. Možda krenu sa krilima, ali oni ulaze unutra i onda postaju špicevi. Menig je u prošlom derbiju bio 'rame od pomoći' Rikardu. Partizan je ozbiljna ekipa, bili su prvi, ali i mi smo se dosta pitali i njihov kvalitet ne dolazi u pitanje - izjavio je.

Od svoje ekipe očekuje isključivo maksimum.

- Očekujemo od svih da budu na visini zadatka, jer se ne zna ko će biti igrač utakmice. Kao što je Dragović rekao, Zvezda ima mnogo heroja, a ja ću se nasloniti na tu izjavu - kazao je.

 

 

Dodatno je analizirao protivnika.

- Kada nismo vršili jak pritisak, onda kreću problemi. Oni su opasni na oduzetu loptu i brzu tranziciju. Možeš da probaš da ih pritisneš, ali šta ako oni prođu i iza leđa ostane 50 metara praznog prostora, a oni imaju brze igrače.

Ovo je možda i najvažnija utakmica ove sezone. 

Ulog je veliki. Odrasli smo ove sezone, kao grupa koja nije nijednom ustekla. Ovo nije trka na 100 metara, ovo je maraton. Imaš krize, hoćeš da odustaneš, boriš se. Nismo odustali i mislim da je to naša velika prednost - rekao je.

Ni on, ni ekipa ne osećaju pritisak od strane medija.

- Oni su odrasli ljudi, veliki profesionalci, svi vakcinisani. Ne treba da vode računa o tome, iskusna smo ekipa. Pritisak? Nekada se to radi namerno, ali nećemo pasti na tako male stvari. Da nas poljulja neki naslov u novinama, nema potrebe - dodao je.

Osvrnuo se i na sudije.

- Ako je on najbolji srpski sudija... Neka bude neprimetan i biće najbolji. Igraju najbolji klubovi, neka bude najbolji sudija - zaključio je.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading