CRVENO-BELI NASTAVLJAJU USPEŠNO PARTNERSTVO! ZVEZDA IDE NA TURNIR U RUSIJU!

Autor:

Sport

02.04.2022

04:45

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Šampion Srbije Crvena zvezda nastaviće saradnju s generalnim sponzorom "Gaspromom", a ruski naftni gigant udvostručiće vrednost ugovora sa crveno-belima, saznaje "Republika.rs".

CRVENO-BELI NASTAVLJAJU USPEŠNO PARTNERSTVO! ZVEZDA IDE NA  TURNIR U RUSIJU!

Foto: Starsport

Gasprom

Tako će se na Marakanu, umesto dosadašnjih 5,5 miliona evra, godišnje s bonusima sliti čak 11 miliona evra. To je produkt dogovora uprave crveno-belih s vrhom kompanije "Gaspromnjeft" i nastavak saradnje, koja traje već 12 godina, ali i rezultat objektivnih okolnosti i rata u Ukrajini. Nemački klub Šalke odrekao se sponzorstva pod pritiskom nemačke vlade, tako da će deo novca koji su dobijali "rudari" iz Gelzenkirhena biti preusmeren na Crvenu zvezdu.

PRITISAK ZAPADA

- Rukovodstvo Crvene zvezde u redovnim je kontaktima s predsednikom Izvršnog odbora "Gaspromnjefta" Aleksandrom Djukovim. Obe strane izrazile su želju da se saradnja nastavi i u narednom periodu, a Rusi su spremni da dupliraju sponzorski ugovor koji imaju sa srpskim timom - tvrdi dobro obavešteni izvor "Republike.rs" iz Ljutice Bogdana.

Klub iz Ljutice Bogdana nije se pod pritiskom Zapada odrekao "Gasproma" iako je o tome bilo priče uoči dvomeča s Rendžersom u osmini finala Lige Evrope, pa je na oba meča nosio logo generalnog sponzora na dresu. To je nešto što Rusi neće lako zaboraviti, pa je to samo učvrstilo dobre odnose dveju strana.

A ti dobri odnosi biće još više produbljeni 2. jula, kada Crvena zvezda bude gostovala na prijateljskom turniru koji će najverovatnije biti održan u Sankt Peterburgu. Pored srpskog prvaka, učesnici bi trebalo da budu Zenit, Spartak i Lokomotiva iz Moskve.

UJEDINJENI NEPRIJATELJI

Crveno-beli su poziv dobili i od samih klubova, ali i od ruske televizije koja će prenositi duele. Na prvu loptu deluje nezamislivo da Zenit i Spartak, čije uprave i navijači gaje ozbiljno neprijateljstvo poslednjih godina, budu na istom mestu. Međutim, rat je ujedinio sve neprijatelje u Rusiji, pa i dva najveća fudbalska rivala.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

 

 

 

 

 

 

 

Komentari (0)

Loading