I ZVEZDA I PARTIZAN U LIGI ŠAMPIONA? Čelnici ZADOVOLJNO trljaju ruke!

Autor:

Sport

02.03.2022

13:33

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Naši predstavnici itekako imaju čemu da se nadaju.

I ZVEZDA I PARTIZAN U LIGI ŠAMPIONA? Čelnici ZADOVOLJNO trljaju ruke!

Foto: Tanjug/AP

Žreb Lige Šampiona

Sankcije koje UEFA uvodi Rusiji i njenim klubovima imaju veliki uticaj na evropski sport, pa tako i na predstavnike iz Srbije. Međutim, taj uticaj nije nužno negativan.

Odluka da se suspenduju svi ruski klubovi iz međunarodnih takmičenja, ekipama iz drugih liga može značajno olakšati plasman na evropska takmičenja.

Naime, Rusija se do sada nalazila na osmom mestu UEFA liste, što je značilo da šampion domaće lige ima obezbeđen direktan plasman u Ligu Šampiona, dok drugoplasirani ima mesto u trećem kolu kvalifikacija za to takmičenje. 

 

 

Uklanjanjem ruskih timova, sve lige koje su se nalazile ispod ruske se sada pomeraju jedno mesto iznad. U tom slučaju, najviše profitiraju Škoti, jer sada njihov šampion ima obezbeđeno mesto u najelitnijem evropskom takmičenju.

Što se Srbije tiče, mi smo se pomerili sa 16. mesta na 15. U prevodu, Srbija će od sada imati dva predstavnika u drugom kolu kvalifikacija za Ligu šampiona, jednog u "stazi šampiona" i drugog u "stazi pratilaca".

Situacija za srpske klubove će biti još bolja jer će zbog impresivne igre Crvene Zvezde i Partizana u evropskim takmičenjima, od sezone 2023/24, srpski fudbal će skočiti na listi UEFA, te će domaćim predstavnicima biti lakše da se kvalifikuju za najkvalitetnija fudbalska takmičenja.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading