TOP 10 NA VIDIKU: Velika šansa za Partizan i Crvenu zvezdu nakon izbacivanja Rusije iz evropskog fudbala!

Autor:

Sport

01.03.2022

19:23

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Moguć nov napredak!

TOP 10 NA VIDIKU: Velika šansa za Partizan i Crvenu zvezdu nakon izbacivanja Rusije iz evropskog fudbala!

Foto: Starsport

Detalj sa Večitog derbija

Već je poznato da je Srbija obezbedila 11. mesto na UEFA rang-listi nacionalnih koeficijanata koje donosi direktnog učesnika grupne faze Lige šampiona. Postoji i situacija u kojoj se to neće desiti, a to je da osvajač Lige šampiona sledeće sezone ne izbori direktan plasman preko domaćeg šampionata, što se u praksi jako retko dešava. Poslednji put 2012. godine kada je Čelsi bio prvak Evrope, dok je u Premijer ligi završio tek kao šesti.

Pored toga, treći i četvrti klub Superlige učestvovaće u kvalifikacijama Lige konferencija, dok će osvajač Kupa Srbije igrati plej-of za ulazak u grupnu fazu Lige Evrope.

Međutim, postoji šansa i za dalji napredak na rang-listi. 

9. Škotska - 34.900 bodova
10. Rusija - 34.482
11. Srbija - 32.875

Zaostatak za Škotima i Rusima je veliki, ali ne i nedostižan.

Pre svega, izbacivanje Spartaka iz Moskve od strane Evropske kuće fudbala znači da oni ostaju na trenutnom broju bodova.

Rendžers, kao jedini preostali predstavnik Škotske, igraće u osmini finala Lige Evrope sa Crvenom zvezdom. U slučaju da crveno-beli oba puta poraze škotskog velikana ostavće i ovu naciju na istom broju bodova, i onda sve ostaje u rukama naših klubova.

Deseto mesto na UEFA rang-listi nacionalnih koeficijanata ne donosi pomak u okviru Lige šampiona i Lige Evrope, ali bi doneo lakši put do Lige konferencija. Tako bi trećeplasirani tim Superlige krenuo svoj put od trećeg kola kvalifikacija, dok bi četvrtoplasirani tim krenuo jednu rundu ranije.

Deveto mesto donelo bi i lakši put ka Ligi šampiona vicešampionu Srbije. Osim direktnog učesnika, drugi predstavnik Srbije krenuo bi put najeltinijeg fudbalskog takmičenja u Evropi od trećeg umesto od drugog kola.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

 

 

 

 

Komentari (0)

Loading